In the garden of my mind 03

25 juli t/m 10 september, Galerie Westerstorm in WESTHOEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

IN THE GARDEN OF MY MIND 03 met werk van MICHEL BOEKHOUDT, ANYA JANSSEN, E. PIETERSEN, TAMARA STIENSTRA, DORITA SAVERT. Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de groepsexpositie IN THE GARDEN OF MY MIND 03 met werk van MICHEL BOEKHOUDT, ANYA JANSSEN, E. PIETERSEN, TAMARA STIENSTRA en DORITA SAVERT. ...

Lees meer

IN THE GARDEN OF MY MIND 03 met werk van MICHEL BOEKHOUDT, ANYA JANSSEN, E. PIETERSEN, TAMARA STIENSTRA, DORITA SAVERT.

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de groepsexpositie IN THE GARDEN OF MY MIND 03 met werk van MICHEL BOEKHOUDT, ANYA JANSSEN, E. PIETERSEN, TAMARA STIENSTRA en DORITA SAVERT.
IN THE GARDEN OF MY MIND is een project waarbij de perceptie van het individu wordt onderzocht door middel van een imaginaire tuin. De interpretatie, selectie en organisatie van zintuiglijke informatie zorgt voor een constante verandering in deze tuin. Foto's worden bewerkt, video's toegevoegd en kunstenaars uitgenodigd om uiteindelijk een nieuw beeld van de werkelijkheid neer te zetten.

Uitgelicht MICHEL BOEKHOUDT: In de schilderijen van MICHEL BOEKHOUDT worden visuele citaten uit de hedendaagse populaire cultuur, de wereld van communicatie, advertising en kunstgeschiedenis zonder onderscheid gedownload en toegeëigend om met een schijnbaar perfect gecontroleerde onstuimigheid neergezet te worden. De citaten worden gereannexeerd en bevrijd van hun commerciële context. Een hedonistisch mengsel van een manische collectie samples terug uitgespuwd op het doek. Een bijna ongrijpbare orkestratie van beelden die de toeschouwer bombarderen. De elementen drijven over elkaar en uit het kader, alsof de kijker een bevroren frame van een constant bewegende wereld ziet.
Het gaat zeker niet over de herkenning van elk beeld afzonderlijk, maar om de dialoog tussen de beelden binnen het schilderij op de grens van abstractie en figuratie. Door dislocatie en reconfiguratie van deze elementen wordt een abstracte reflectie gegeven op het hedendaagse leven en onze onbevredigbare zucht naar beelden. Het doel is niet zozeer om te behagen, maar om de toeschouwer uit te dagen en tegelijkertijd vragen te stellen omtrent authenticiteit, culturele en economische waardes, kijken, zien en perceptie in het algemeen. www.michelboekhoudt.com

In een voormalige smederij aan de Friese Waddenkust organiseert Galerie Westerstorm wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars.
Adres: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK, Friesland, Nederland
alleen open op afspraak 0518 850 631 www.galeriewesterstorm.nl

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie Westerstorm
Oudebildtdijk 1160
9075 NN WESTHOEK
0518 850631
www.galeriewesterstorm.nl