Ina Davids en Marijke van Proosdij

15 mei t/m 4 juli, Galerie Beeldbrengers in EMMER-COMPASCUUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op deze expositie laat Ina Davids haar schilderijen en sieraden zien. Marijke van Proosdij toont verschillende soorten glasobjecten. Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Bij een cursus abstract schilde...

Lees meer

Op deze expositie laat Ina Davids haar schilderijen en sieraden zien. Marijke van Proosdij toont verschillende soorten glasobjecten.

Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Bij een cursus abstract schilderen ging er een wereld voor haar open: dit was een ware zoektocht naar kleur en compositie. Daarna volgde ze cursussen bij Edith Stoel om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het mooiste van schilderen vindt ze het doorlopen van het proces van idee naar eindresultaat. Het kan tijdens het schilderen nog alle kanten opgaan en je weet nog niet waar het precies eindigt. Ook het maken van sieraden geeft haar veel voldoening. Ze gebruikt daarbij allerlei materiaal zoals stukjes drijfhout, maar ook stukjes schilderdoek, beplakt met collagemateriaal.

Marijke van Proosdij vindt de lichtval in glas zo mooi dat ze zich is gaan verdiepen in technieken van glasbewerking. Zo heeft ze vaardigheid gekregen in glasfusion en het maken van mallen en gieten van glas. Het resultaat bestaat uit schalen, beelden, tuinobjecten en schilderijen waarin glas verwerkt is. Met glas werken blijft boeien, vindt ze, omdat het zeer secuur werk is. Bij schilderen kun je vaak nog wel iets verbeteren, bij glas niet. Bij verhitting in de oven kunnen bellen of barsten ontstaan. Het is altijd weer spannend als het uit de oven komt. Op deze expositie wil ze de mogelijkheden van glas laten zien.

Opening
De expositie wordt op zaterdag 15 mei om 14.00 uur geopend. Ina Davids en Marijke van Proosdij zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Buiten is gelegenheid om te zitten. Belangstellenden zijn van harte welkom, graag met aanmelding vooraf. Mail: beeldbrengers@gmail.com.

Galerie Beeldbrengers is een ontmoetingsplek voor iedereen die kunstzinnig en creatief bezig wil zijn. Er worden allerlei workshops gegeven. Daarnaast zijn er veel leuke en kunstzinnige boeken, knutselsets, spelletjes en tekenmaterialen te koop bij Beeldbrengers, die inspireren om zelf ook lekker aan de slag te gaan.

Op de andere dagen zijn we op afspraak open. U kunt een afspraak maken via beeldbrengers@gmail.com of 06-23820072.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 15 mei 2021 t/m zondag 4 juli 2021

zondag : 10:00-16:00
zaterdag : 10:00-16:00

Toelichting: op de andere dagen na afspraak via beeldbrengers@gmail.com of 06-23820072; za 15 mei ’s ochtends gesloten

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Beeldbrengers
Oosterdiep WZ 7A
7881 GK EMMER-COMPASCUUM

Gerelateerde evenementen

Loader