Inez Timmer - Baas Giele Taksy

7 oktober, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Première. Tribute aan Joni Mitchell door Inez Timmer. Première. Inez Timmer, bekend van The Voice Senior, begon haar carrière als folkzangeres en betrad vele muzikale en theatrale paden. In dit theaterconcert combineert ze haar ‚Irolt‘ folk-roots met rock en pop. In 2021 won Inez zowel de publ...

Lees meer

Première.

Tribute aan Joni Mitchell door Inez Timmer. Première.

Inez Timmer, bekend van The Voice Senior, begon haar carrière als folkzangeres en betrad vele muzikale en theatrale paden.

In dit theaterconcert combineert ze haar ‚Irolt‘ folk-roots met rock en pop. In 2021 won Inez zowel de publieksprijs als ook de vakjury prijs bij het Ouderensongfestival in het DeLaMartheater in Amsterdam. Zij verheugt zich er enorm op om u de muziek van Joni Mitchell in de voortreffelijke vertalingen van Eppie Dam ten gehore te brengen in „Baas Giele Taksy“.

Joni Mitchell, wat een unieke en tijdloze wereldartieste met haar totaal eigen geluid en poëtische teksten. Haar nietsontziende eerlijkheid geven je het gevoel dat ze in jouw dagboek heeft zitten lezen. Alles zo herkenbaar, maar dan in woorden die jij niet had kunnen bedenken. Haar muziek heeft zich ontwikkeld van folk naar moderne pop met gedurfde jazzy invloeden. Ze gaat nooit met de stroom mee, minacht het compromis en is niet te chanteren. Joni’s teksten zijn intelligente schilderijen voor het oor.

En hoe zouden die teksten in het Fries klinken? Onmogelijk. Niet te vertalen. Te apart. Tenzij….
Eppie Dam.

Little Green wordt ‚Lytse Knyn‘, Both Sides Now is nu 'Alles sjoen‘ en Big yellow taxi heet uiteraard ‚Baas Giele Taxi‘!

Kom genieten van de prachtige vertalingen van Joni Mitchell's hits, gezongen door de veelzijdig getalenteerde Friese zangeres Inez Timmer en begeleid door een uitstekende band in 'Baas Giele Taksy'.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 7 oktober 2022 : vanaf 20:30

Toelichting: première

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl

€ 17,50