Inge & Friends - Legends of Jazz

24 september, De Schierstins in FEANWÂLDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zangeres Inge Alberts en haar Jazz’d Friends brengen op zaterdag 24 september een ode aan de jazzmuziek uit de jaren 50/60 van de vorige eeuw. Het concert in de 18e-eeuwse zaal in Feanwâlden begint om 20.00 uur. Het gezelschap uit Overijssel eert met een programma van beroemde songs de jazzgroothed...

Lees meer

Zangeres Inge Alberts en haar Jazz’d Friends brengen op zaterdag 24 september een ode aan de jazzmuziek uit de jaren 50/60 van de vorige eeuw. Het concert in de 18e-eeuwse zaal in Feanwâlden begint om 20.00 uur.

Het gezelschap uit Overijssel eert met een programma van beroemde songs de jazzgrootheden van weleer en zij doen de jazzmuziek en de sfeer van die tijd herleven. Het ensemble speelt een afwisselend programma van medium en up-tempo swing, bossa nova’s en mooie lazy ballads, gezongen in zowel Engels als Portugees.

Op het programma staan songs uit the Great American Songbook zoals They can’t take that away from me van componist Gershwin en Bossa Nova’s zoals Meditation en The Girl from Ipanema, die we direct linken aan Antonio Carlos Jobim, Joaó Gilberto en tenorfenomeen Stan Getz, maar ook het instrumentale Take Five van het wereldberoemde kwartet van pianist Dave Brubeck en altsaxofonist Paul Desmond. Inge & Friends nemen u graag mee terug in de tijd van toen de jazzmuziek nog erg populair was bij jong en oud en laten u genieten van een avondje nostalgische muziek.

Het ensemble wordt gevormd door zangeres Inge Alberts en haar Jazz'd Friends Hugo van Os (piano), Frans Tunderman (contrabas) Peter Swart (saxofoon) en Matthias van Olst (slagwerk).

In de jaren ’70 zong Inge graag mee met popmuziek op de radio. Op haar 19e kwam ze bij gospelgroep The New Valley Singers in Nijverdal en aansluitend toerde ze als solozangeres met diverse gospelartiesten door Nederland. In 2006 koos Inge voor jazzmuziek en werd zangeres bij enkele pop- en jazzensembles. Door het volgen van een jaar zangles aan het conservatorium ArtEZ Zwolle, breidde ze haar techniek en repertoire verder uit en raakte ze enthousiast over de muziek uit The American Songbook, zowel swing als ballads.

“Met zingen kan ik blijdschap en verdriet uiten, een romantische of melancholische sfeer oproepen, een verhaal vertellen, iemand troosten of laten wegdromen. Klanken en harmonieën van instrumenten raken me. Door interactie met muzikanten ontstaat er vaak iets magisch, daarom maak ik graag muziek met anderen”.

Het concert van Inge & Friends kan gereserveerd worden via tel. 0511 47 29 37 of info@schierstins.nl

Hugo van Os studeerde piano aan de Manhattan School of Music in New York, het Hilversums Conservatorium en volgde masterclasses bij de Amerikaanse bebop legende Barry Harris. Frans Tunderman speelt contrabas en is voornamelijk autodidact. In zijn tienerjaren leerde hij zichzelf gitaar spelen en stapte op z’n 23e over op de contrabas. Kreeg later les van Arnold Dooyeweerd en Frans Elsen en was lange tijd vaste bassist bij de Ellen H. Band. Bekende muzikanten met wie hij heeft samengewerkt zijn Charlie Bird, Cor Bakker, Fapy Lafertin en Herb Ellis.

Peter Swart speelt gepassioneerd tenor- en altsax met als grote voorbeelden Coleman Hawkins, Stan Getz, Scott Hamilton en Paul Desmond. Aanvankelijk begonnen op klarinet bij de harmonie en later op tenor- en altsaxofoon. Peter heeft in het begin les gevolgd bij Bob Kaper en Joop van Lingen maar heeft het spelen en improviseren verder geleerd door veel mee te spelen met anderen. Matthias van Olst is een gedreven drummer met een ruime ervaring in live optredens, studiosessies en lesgeven. In zijn eigen studio Old Ferry Music Studio werkt hij aan verschillende projecten.Hij geeft drumles bij de Muziekschool in Elburg en sinds 2020 bij Scala en hij verzorgt percussie-workshops.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 19.50 € 19.50
Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar) Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 5.50 (6 t/m 16 jaar ) € 5.50 (6 t/m 16 jaar )

Toelichting: donateurs Schierstins € 14,50; incl. 1 pauze-consumptie.

Voorverkoop: De Schierstins, Haadstrjitte 1, 9269 SW Feanwâlden.

Waar is het?

De Schierstins
Haadstrjitte 1
9269 SW FEANWÂLDEN
0511 472937
www.schierstins.nl
info@schierstins.nl