Inge van Calkar

1 juli, Eetcafé De Boerderij (Theater Oosterwijtwerd) in OOSTERWIJTWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Inge van Calkar met band en danseressen. De Nederlandse Kylie Minogue, The Lady in White, Electropop fenomeen uit het Noorden. Er zijn veel manieren om Inge van Calkar te omschrijven, maar uiteindelijk is Inge vooral heel erg Inge van Calkar. Haar muzikale carriere begint in 2003 als ze samen met...

Lees meer

Inge van Calkar met band en danseressen.

De Nederlandse Kylie Minogue, The Lady in White, Electropop fenomeen uit het Noorden.
Er zijn veel manieren om Inge van Calkar te omschrijven, maar uiteindelijk is Inge vooral heel erg Inge van Calkar.

Haar muzikale carriere begint in 2003 als ze samen met Sanne Hans (Miss Montreal) de band YSIS opricht. Ze oogsten enkele successen en gaan in 2008 elk hun eigen kant op.

Een debuutalbum in 2014, geproduceerd door Reyn Ouwenhand, laat nog een folky sound horen. Het album wordt goed ontvangen maar eigenlijk al kort na release komt Inge tot nieuwe muzikale ontdekkingen. Overboord gaat de akoestische gitaar, het bloemenmeisje verandert van gedaante en de nieuwe look & sound passen haar alsof het nooit anders geweest is.
Die nieuwe koers komt tot wasdom op het album “Reset” uit 2018. Indiepop, vette beats, en heel veel sterke melodieën. Producers Freek van der Heijden en Jeroen Sjoers helpen Inge verder op dit nieuwe pad. En met succes…Meerdere singles komen op de NPORadio2 playlist. Rob Stenders verklaart zichzelf publiekelijk fan en Spotify steunt het album volop!

Inge weet de nieuwe koers zich steeds meer eigen te maken en met “Full Color” (2020) horen we een Inge van Calkar die de haar plek helemaal heeft gevonden. Electropop, met scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat. Full Color is mede het reslutaat van Inge d’r samenwerking met Topproducer Gordon Groothedde.
Het album levert Inge een aantal radiohits op. Eerste single “Touchdown” wordt tot TopSong gekozen bij NPORadio2, maar ook “The Ocean Never Ends” en “Spinning Around” behalen de playlist!
Een mooie bekroning volgt: op het Popgala Noord, tijdens Eurosonic 2021, wordt Inge verkozen tot BESTE ARTIEST.

In 2021 gaat de releas-flow gestaag door. De single “Summer Rain” schopt het ook weer tot de playlist van Radio2. Je kan niet meer om Inge heen!

Dat valt ook op bij de grote spelers. Het befaamde Cloud9, bekend van vele successen in dance en pop, heeft z’n oog laten vallen op Inge en vanaf december 2021 maakt zij deel uit van zowel publishing als label van Cloud9.

Bospop, het roemruchte festival in Limburg, legt Inge en haar band vast voor de editie 2022.
Op hetzelfde podium als Sting, Melissa Etheridge en Kensington zal Inge haar show kunnen laten zien. En dat is een show die je gezien móet hebben. Een waar spektakelstuk dat onder de naam “The Magical Rollercoaster live Experience Show” menigeen heeft doen verbazen. Met die ‘experience’ gaat Inge ook in 2022 weer optreden.
Het Dagblad van het Noorden gaf de show 4 sterren en noemde het een ‘adembenemende achtbaan’.
Ach, Je moet het gezien hebben om erover mee te kunnen praten…!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 1 juli 2022 : 19:30 - 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 34.00

Toelichting: incl. eten.

Waar is het?

Eetcafé De Boerderij (Theater Oosterwijtwerd)
Schoolweg 2A
9911 PA OOSTERWIJTWERD
eetcafedeboerderij.com

€ 34,00