InsideOUT Panorama Fryslân, een landschap van stemmingen

18 juni t/m 4 juli, De Sluisfabriek in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

InsideOUT Panorama Fryslân, een landschap van stemmingen. Doel: anders te kijken naar het Friese landschap, de ander en de psychiatrie. Kunstproject InsideOUT Panorama, het Friese landschap van stemmingen. Een mienskipsproject op het raakvlak van kunst en psychiatrie. Het nodigt de bezoekers uit om...

Lees meer

InsideOUT Panorama Fryslân, een landschap van stemmingen. Doel: anders te kijken naar het Friese landschap, de ander en de psychiatrie.

Kunstproject InsideOUT Panorama, het Friese landschap van stemmingen. Een mienskipsproject op het raakvlak van kunst en psychiatrie. Het nodigt de bezoekers uit om anders te kijken naar het Friese landschap, de ander en de psychiatrie. Omringd door een geschilderd doek van 37 meter lang en 2,5 meter hoog in een Panorama opstelling, maakt de bezoeker kennis met de belevingswereld van 100 kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Een soundscape met herstellende quotes, maakt de beleving intenser. Daarnaast is er een film waarin deelnemers vertellen over hun ervaring en de betekenis van het werken aan dit project. Het is een kunstproject met een maatschappelijke boodschap: de beeldvorming t.a.v. mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg moet verbeteren en taboes daaromheen doorbroken.

Er is een samenwerkingsverband met Museum Dr8888, waar tot en met 27 juni de tentoonstelling Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans is te zien. In deze tentoonstelling is er speciale aandacht voor het werk dat Koopmans maakte tijdens opnames in psychiatrische instellingen. Daarnaast is in het auditorium van het museum Salon van de Panoramisten te zien met werk van onze deelnemers. Zij maakten speciaal voor deze tentoonstelling tientallen schilderijen van een onbekende en inspirerende binnenwereld. Met beide tentoonstellingen wordt er een blik op de wereld van de psychiatrie geworpen en wordt er gekeken naar de taboes van toen en nu. Kijk voor meer informatie op: www.museumdrachten.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 18 juni 2021 t/m zondag 4 juli 2021

zondag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Sluisfabriek
Tussendiepen 6
9206 AD DRACHTEN
06 51745535
www.sluisfabriek.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader