Instapstadswandelingen Highlights Tour

4 februari t/m 30 oktober, Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Loop elke donderdag t/m zondag de instapwandeling langs highlights in de binnenstad. De start is om 13.15 uur bij het HCL. Wandel met echte Liwwadder gidsen langs bijzondere monumenten en plekken in de binnenstad. Onze enthousiaste en deskundige gidsen zijn de aangewezen personen om je meer te vert...

Lees meer

Loop elke donderdag t/m zondag de instapwandeling langs highlights in de binnenstad. De start is om 13.15 uur bij het HCL.

Wandel met echte Liwwadder gidsen langs bijzondere monumenten en plekken in de binnenstad. Onze enthousiaste en deskundige gidsen zijn de aangewezen personen om je meer te vertellen over onder andere de Waag, het Stadhouderlijke Hof, de Oldehove en andere historische highlights in de binnenstad.

Start: 13.15 uur, in het Historisch Centrum Leeuwarden/HCL (Groeneweg 1) en 5 minuten later bij de Oldehove. Kosten: €3,50 p.p. Opgave vooraf is niet per se nodig, maar mag natuurlijk wel (via historischcentrum@leeuwarden.nl of 058-2332350; in het weekend opgave uitsluitend via de telefoon). Organisatie: HCL.

PS U kunt ook prima zelfstandig wandelen met een van de vele thematische routebeschrijvingen van het HCL. Een flink aantal routes is gratis beschikbaar via de website. Denk dan bijvoorbeeld aan onderwerpen als: stegen, gevelstenen, moord en doodslag, Joods leven, de Prinsentuin, de Nassaus, middeleeuwen en beroemde Leeuwarders. De routes hebben niet alleen betrekking op de binnenstad. Ook voor o.a. Oud-Oost, de MTV-wijk, de Vosseparkwijk en Huizum is er een routebeschrijving. Niet al deze routes zijn geschikt voor kinderen. U kunt ook virtueel meewandelen met een gids. Zie voor routebeschrijvingen en gefilmde virtuele rondleidingen onze website onder kopje 'Publiek' en dan 'stadswandelingen en -fietstochten'.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 4 februari 2022 t/m zondag 30 oktober 2022

zondag : 13:15-14:45
donderdag : 13:15-14:45
vrijdag : 13:15-14:45
zaterdag : 13:15-14:45

Prijzen

Volwassenen : € 3.50

Waar is het?

Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)
Groeneweg 1
8911 EH LEEUWARDEN
058 2338399