Into Darkness: Covid Edition

4 december, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Into Darkness: Covid Edition Met Northern Darkness "The Covid Edition", trapt Iduna op 4 december af met een opwarm editie voor het Northern Darkness Festival! Met Northern Darkness “The Covid Edition”, trapt Poppodium Iduna op zaterdag 4 december af met een opwarm editie voor het Northern Darknes...

Lees meer

Into Darkness: Covid Edition

Met Northern Darkness "The Covid Edition", trapt Iduna op 4 december af met een opwarm editie voor het Northern Darkness Festival!

Met Northern Darkness “The Covid Edition”, trapt Poppodium Iduna op zaterdag 4 december af met een opwarm editie voor het Northern Darkness Festival. The Covid Edition doet echter niet onder voor haar grote broertje waarbij vandaag voornamelijk de nadruk zal worden gelegd op de meeste interessante en nieuwe acts uit de vaderlandse (underground) black metal in de brede zin des woords. De eerste aangekondigde namen voor deze covid editie zijn hoofdact Molassess, het uit Utrecht afkomstige verwoed en doodswens.

Molassess, met daarin ex-The Devil’s Blood leden Farida Lemouchi, Oeds Beydals, Job van de Zande en Ron van Herpen, Bob Hogenelst (Birth of Joy) en Matthijs Stronks (Donnerwetter), is hoofdact vandaag. De naam Molassess is ontleend aan het laatste nummer van Selim Lemouchi’s EP Earth Air Spirit Water Fire, werd tot leven gewekt door Roadburn Festival wanneer zij in 2019 gevraagd werden de handen ineen te slaan voor een compositieopdracht, vijf jaar nadat The Devil’s Blood hun ‘Feverdance’ beëindigd had. Molassess is geen reünie, het is een nieuwe begin; het is de bevestiging van diepe verbintenissen met elkaar, een stroom aan creativiteit en energie die loskomt en aanvoelt als een spirituele reis. Deze reis heeft geleid tot ‘Through the Hollow’, het eerste album van de band dat in 2020 is uitgebracht door Season of Mist.

Voortgekomen uit Woudloper is Verwoed het eenmans- black metal project van Erik B uit Utrecht. Met atmosferische black metal in het straatje van Mg?a, Wiegedood en Misþyrming heeft de band zich al meerdere malen bewezen als een van de leading bands in de hedendaagse Nederlandse black metal en genieten ze van (inter-)nationale aandacht. In 2018 mochten we de band al eens verwelkomen op Into Darkness maar sinds de release van debuutalbum ‘De Val’ eind 2019 is het nodig tijd dat de band terugkeert naar het Noorden!

Het duo Doodswens uit Eindhoven is zonder twijfel een van de meest belovende black metal bands uit Nederland. Als resultaat van hun gezamenlijke passie voor extreme muziek, snoeiharde oldschool black metal van bands als Immortal en Darkthrone, weten I. en F. een krakend, rammelende lofi blackmetal geluid neer te zetten die je terugbrengt naar de jaren ’90. Met een uitverkochte split 7”, een goed ontvangen demo en een net aangekondigde tour met Marduk in de planning is het nog even wachten op het debuutalbum maar dat Doodswens er aan zit te komen is een zekerheid!

Verdere namen volgen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 4 december 2021 : vanaf 16:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 18.00 € 16.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 18,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader