Into Nature Drenthe: New Energy

31 juli t/m 24 oktober, P-plaats Noordersloot in WEITEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Art Expedition in het Bargerveen. Into Nature naar het Bargerveen. Internationale kunst in het Drentse landschap. Na twee fascinerende edities in Noord-Drenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie Into Nature deze zomer neer in de Zuidoosthoek van de provincie. H...

Lees meer

Art Expedition in het Bargerveen.

Into Nature naar het Bargerveen.
Internationale kunst in het Drentse landschap.

Na twee fascinerende edities in Noord-Drenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie Into Nature deze zomer neer in de Zuidoosthoek van de provincie. Het Bargerveen bij Emmen vormt het decor waarin bezoekers wandelend en fietsend op zoek kunnen naar spectaculaire kunstwerken van internationaal aansprekende kunstenaars zoals Roger Hiorns, Awoiska van der Molen, Nina Canell en Marguerite Humeau. Een aanvullend programma in het Rensenpark in Emmen maakt het programma van Into Nature compleet.

New Energy
Het thema is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals de Schaapskooi en het bezoekerscentrum in Weiteveen. Een groot publiek kan kennis maken met dit prachtige, woeste en voor velen onontdekte gebied.

Uitgebreid programma
Het Rensenpark in Emmen is een broeinest van nieuwe culturele initiatieven. Into Nature presenteert in het voormalige dierenpark een bijzonder aanvullend programma. De organisatie geeft daarnaast nieuwe aandacht aan bestaande kunstwerken in de omgeving, zoals Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Verscholen parels in het Drentse landschap worden zo weer zichtbaar gemaakt.

Te zien in de zomer van 2021
Into Nature: New Energy is te zien van 31 juli t/m 24 oktober 2021. Op de website van Into Nature en via social media is meer informatie te vinden over het programma, arrangementen, locaties en tickets. Zie www.intonature.net.
Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum, Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Kunst in Kolderveen (KiK).

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 31 juli 2021 t/m zondag 24 oktober 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Prijzen

Volwassenen : € 15.00
Kinderen : Gratis (t/m 17 jaar)
CJP : € 10.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader