Introdans - Aqua

16 november, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dans. Een ode aan water in nieuw bruisend programma. Water symboliseert alles wat stroomt, onze gevoelens, verbeelding en emoties. Golvend, kabbelend, stil. Onstuimig of juist bezinnend. Aqua, het bruisende nieuwe programma van Introdans, presenteert drie Introdans-premières en een publieksfavor...

Lees meer

Dans.

Een ode aan water in nieuw bruisend programma.

Water symboliseert alles wat stroomt, onze gevoelens, verbeelding en emoties. Golvend, kabbelend, stil. Onstuimig of juist bezinnend. Aqua, het bruisende nieuwe programma van Introdans, presenteert drie Introdans-premières en een publieksfavoriet.

In Harbor Me van Sidi Larbi Cherkaoui zijn drie dansers op zoek naar een toevluchtsoord, in een toneelbeeld dat doet denken aan een zeehaven bij eb. Azul van voormalig Introdans-danser Jorge Pérez Martínez is een fris en pittig werk, gedanst op klassieke Spaanse gitaarcomposities. Martínez laat zich leiden door het mediterrane gevoel. Zonder aarde geen water en andersom, wil Manuel Vignoulle zeggen met zijn eerbetoon aan de aarde, waarin de drie dansers ondersteund worden door haast meditatieve muziek. In ‘Océana’ van Lucinda Childs, de koningin van het minimalisme, lijken de dansers te bewegen onder de zee, mede door een gigantische videoprojectie van deinend water. Terwijl een Argentijns koor zachtjes fluistert, trippelen de dansers over het toneel in de kenmerkende rustgevende, repetitieve stijl van Childs. Speciaal voor Introdans maakt ze een versie met extra veel dansers.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 16 november 2022 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 25.50
CJP : € 20.50

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl