It skip yn

22 oktober in Ioannis Teatertsjerke in WIER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Grytz & Grize m.m.v. Vincent van Dam (viool) en Carel van Leeuwen (cello); eigen Friestalige liedjes, Engelstalige covers en instrumentale nummers met folk- en Balkaninvloeden.

Grytz & Grize mei Carel van Leeuwen en Vincent van Dam – It skip yn
Grytz & Grize zitten bepaald niet stil. Na hun ‘Tsjerketoer’ met optredens in kleine kerkjes op het Friese platteland en hun ‘11stedentocht’ langs huiskamers gaan Grytsje Melchers en Douwe van der Werff nu het schip in. Samen met violist Vincent van Dam en cellist Carel van Leeuwen hebben zij een boeiend en gevarieerd programma samengesteld.

De basis wordt gevormd door de eigen Friese liedjes van het duo en een aantal Engelstalige covers. Daarnaast spelen zij verschillende instrumentale nummers met folk- en Balkan invloeden.

Carel van Leeuwen, onder meer bekend van Souldada en RemoliNo, heeft in het verleden al vaker met het duo gewerkt. Vincent van Dam is sinds kort vanuit Amsterdam naar Friesland verhuisd en heeft een voorliefde voor Balkan- en zigeunermuziek.

Juist door de verschillende smaken van de vier muzikanten ontstaat er een grote verscheidenheid aan stijlen. “Het is geweldig om met deze muzikanten een nieuw programma te maken”, aldus Douwe. “De invulling die Carel en Vincent aan onze nummers geven is steeds verrassend en heeft geleid tot een zeer gevarieerd programma. Onze bestaande nummers als Bliuw by my en Sei Age hebben een nieuwe invulling gekregen en er zijn bijzondere instrumentale arrangementen ontstaan”.

Het gebruik van minder gangbare instrumenten als dobro en monochord draagt bij aan de unieke sfeer. Door middel van persoonlijke verhalen en een enkel gedicht krijgt het programma een fraaie theatrale invulling waarbij de achtergronden van de vier muzikanten aan bod komen.

Links

www.grytzengrize.nl www.ioannistheatertsjerkewier.nl

Data en tijden

zo 22 oktober 2017 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassen : € 10.00
Kinderen : € 10.00
65 plus : € 10.00
CJP : € 10.00

Voorverkoop: s.sevenster@hetnet.nl of 0518 471123.

Waar is het?

Ioannis Teatertsjerke
Lautawei 5a
9043 VN WIER
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen