Jack Wouterse - Keefman

29 oktober, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneel. Het woedende en onmachtige relaas van psychiatrisch patiënt Keefman. Na ruim twintig jaar speelt Jack Wouterse opnieuw de solo Keefman, naar het boek van Jan Arends. De steracteur vertelt het indringende verhaal van psychiatrisch patiënt Keefman, die gevangen zit in zichzelf. Hij wil weg u...

Lees meer

Toneel.

Het woedende en onmachtige relaas van psychiatrisch patiënt Keefman.

Na ruim twintig jaar speelt Jack Wouterse opnieuw de solo Keefman, naar het boek van Jan Arends. De steracteur vertelt het indringende verhaal van psychiatrisch patiënt Keefman, die gevangen zit in zichzelf. Hij wil weg uit de inrichting aangezien hij niet gek is, maar zodra hij genezen wordt verklaard keert hij op een holletje terug, omdat de buitenwereld een gekkenhuis blijkt.

In een woedend relaas spreekt hij zijn zwijgende psychiater aan, laat hem retorisch alle hoeken van de kamer zien en verwijt hem én de wereld elk denkbaar zuchtje tegenwind. Met zijn wendbare geest is hij de psychiater voortdurend te slim af en als een acrobaat beweegt hij zich tussen het kweken van sympathie en het opwekken van ergernis. Net als je denkt dat hij tot een heldere zelfanalyse komt, neemt de rebel in hem het over, die elke nuance woedend vernietigt. Is Keefman een pathologisch geval? Of een angstige man die uiteindelijk wel zijn weg in de buitenwereld zal vinden? Wouterse overrompelend, schreef de Volkskrant destijds.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 29 oktober 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 23.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 23,00