Jaga Jazzist

16 september, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tja, probeer maar eens een label te plakken op Jaga Jazzist. Het achtkoppige Noorse gezelschap combineert de vrijheid van jazz met elektronica, postrock en psychedelica, gooit het in de blender en maakt er een spannende, fascinerende muzikale cocktail van. Al vanaf de oprichting van de band in 199...

Lees meer

Tja, probeer maar eens een label te plakken op Jaga Jazzist. Het achtkoppige Noorse gezelschap combineert de vrijheid van jazz met elektronica, postrock en psychedelica, gooit het in de blender en maakt er een spannende, fascinerende muzikale cocktail van.

Al vanaf de oprichting van de band in 1994 door de destijds veertienjarige Lars Horntveth maakt Jaga Jazzist indruk met albums die iedere genrebeschrijving lijken te tarten. Neem Pyramid, in 2020 verschenen bij Brainfeeder (het label van Los Angeles grootheid Flying Lotus) en opvolger van het ook al geniale Starfire uit 2015. Zonder beperkingen en met flinke hoeveelheid instrumenten creëert de groep tijdloze muziek, vier langgerekte stukken die samen een veelzijdige, meeslepende soundtrack vormen.

Daar zit je thuis al kwijlend op je bank naar te luisteren, maar op het podium komt alles dankzij de ijzersterke livereputatie van deze Noren wellicht nóg beter tot zijn recht. En leuk om even genoemd te hebben: de blazers gingen in 2010 onder de naam Jaga Jazzist Horns op muzikaal avontuur met hun landgenoten van Motorpsycho, met het album In The Fishtank als resultaat. En alsof er al niet genoeg superlatieven in dit stukje staan: ook al zo’n meesterwerk!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 september 2022 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 21.50

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 21,50