Jan Bodde

3 september t/m 16 oktober, Atelier Henk Kraayenzank in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tentoonstelling Jan Bodde in Atelier Henk Kraayenzank In de serie duotentoonstellingen 'Gasten' ontvangt Henk Kraayenzank vanaf 3 september in zijn atelier Jan Bodde. Bodde woont en werkt in Baflo. Schildert en tekent vooral gezichten. In een serie olieverfschilderijen die de afgelopen jaren is g...

Lees meer

Tentoonstelling Jan Bodde in Atelier Henk Kraayenzank

In de serie duotentoonstellingen 'Gasten' ontvangt Henk Kraayenzank vanaf 3 september in zijn atelier Jan Bodde. Bodde woont en werkt in Baflo. Schildert en tekent vooral gezichten.

In een serie olieverfschilderijen die de afgelopen jaren is gemaakt hebben die gezichten enkel contact met de omgeving in het schilderij, niet met de kijker, niet met een lichaam of kleding. Ogen zijn afwezig of gesloten.

"Je zou kunnen zeggen dat deze gezichten landschappen zijn: een neus, een oor, een mond bevinden zich in het landschap van het gelaat. In het gelaat zie ik de ruimte. Als een doorkijk, als een raamwerk naar het tijdloze. Het gelaat valt samen met het alles en het niets. Of beter gezegd misschien: het lost op in het alles en het niets."Het werk op papier dat in deze tentoonstelling te zien zal zijn ademt dezelfde sfeer, maar is wat verhalender. De eenling kijkt naar ons, is soms in gezelschap of is afgebeeld met een schaap, een vlinder, een duif.

"Het zijn grotendeels collages die ik uit verschillende tekeningen heb samengesteld. Soms lukt een werk maar gedeeltelijk. De in mijn ogen goede delen heb ik uitgeknipt en samengevoegd. En dat is eigenlijk een werkmethode geworden."
Naast dit werk maakt Bodde ook nog gewassen inkttekeningen. Soms op zeer groot formaat: 200x300 cm bijvoorbeeld. Ook daarvan zal het een en ander in deze expositie te zien zijn.
Zoals gebruikelijk bij de exposerie Gasten is deze duotentoonstelling een dialoog tussen het werk van gast en gastheer. Het werk van Kraayenzank is de afgelopen jaren een reis naar verstilling: kleur en persoonlijke anekdotes raken op de achtergrond.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 2 oktober 2022 : 13:00 - 17:30
za 8 oktober 2022 : 13:00 - 17:30
zo 9 oktober 2022 : 13:00 - 17:30
za 15 oktober 2022 : 13:00 - 17:30
zo 16 oktober 2022 : 13:00 - 17:30

Toelichting: en na afspraak via 050-3135798

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Atelier Henk Kraayenzank
Visserstraat 40
9712 CW GRONINGEN
050 3135798
www.henkkraayenzank.com
h.kraay@planet.nl