Jan de Roas Sjongers

30 september, Sionskerk in OUDESCHOOT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vrijdagavond 30 september zingen de Jan de Roas Sjongers het dak van De Sionskerk te Oudeschoot. Werris wat oars, dacht de organiserende werkgroep ‘Zin in Zuid’: weer eens wat anders. Het mannenkoor uit Nieuwehorne staat onder leiding van Sitta Bosman, die ook liederen voor het koor componeert en a...

Lees meer

Vrijdagavond 30 september zingen de Jan de Roas Sjongers het dak van De Sionskerk te Oudeschoot. Werris wat oars, dacht de organiserende werkgroep ‘Zin in Zuid’: weer eens wat anders.

Het mannenkoor uit Nieuwehorne staat onder leiding van Sitta Bosman, die ook liederen voor het koor componeert en arrangeert. Zij begeleidt op keyboard en koorlid Evert de Jong bespeelt naast de zangstem tevens de accordeon. Het koor dankt zijn naam aan de bekende Friese straatzanger Jan de Roos, die heel Noord-Nederland vanuit de stad Groningen als werkterrein had. Als Jan de Roas Sjongers wil het koor de naam van deze markante volksfiguur in ere houden en niet laten wegzakken in de vergetelheid.

Het omvangrijke repertoire van de Jan de Roas Sjongers is zeer gevarieerd. Het kent vele genres, uit vele landen. De wereldse liederen, vaak met een volksaardig karakter, worden in diverse talen gezongen, het Nederlands, Fries, Engels en Duits, maar ook Jiddisch en Zuid-Afrikaans.

Deze avond in De Sionskerk aan de Marktweg 55 start om 8 uur, inloop is vanaf een half uur eerder. Het belooft een vrolijke nazomerse avond te worden. Daarvoor is van tevoren een plaats reserveren niet nodig maar volgens de werkgroep wel aan te raden. Dit kan door een email-bericht te sturen aan zz.zininzuid@gmail.com.

De entree bedraagt 5 euro (dit is inclusief 1 kop koffie/thee of een glas frisdrank), en wordt contant betaald bij binnenkomst aan de kassa.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 30 september 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : € 5.00 (t/m 16 jaar)

Waar is het?

Sionskerk
Marktweg 55
8451 CD OUDESCHOOT