Jan Henk de Groot - De Wolf is Trug

15 oktober, Cultureel Centrum no 11 in VALTHERMOND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij zijn opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek en stond hij met zo'n 25 liedjes in de Grunneger 1000 van RTV Noord. De Groot heeft de gave om kle...

Lees meer

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij zijn opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek en stond hij met zo'n 25 liedjes in de Grunneger 1000 van RTV Noord.

De Groot heeft de gave om kleine en grote dingen in het leven in een liedje te verpakken. Authentiek en herkenbaar voor de luisteraar. Hij is een geboren liedjesschrijver die zijn liedjes met verve uitvoert, baldadig, grappig en ontroerend. Hij kan zich onderhand tot één van de toppers rekenen binnen het gilde der Nederlandse singer-songwriters.

Jan Henks Groningstalige debuutalbums ‘Weerom’ en 'De wolf is trug' werden bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. Hij zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ‘Dubbelcassette-deck’ en de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ‘Mamme van Michel’. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd.

Radiomaker en tv-presentator Frits Spits roemt zijn album 'De wolf is trug' als ‘Ongelo-felijk goed! en gaf het 5 sterren’

“De Groot bewijst met ieder lied dat streektaal een verrijking is voor de Nederlandse muziek” (MusicMaker)

In Valthermond zal Jan Henk zijn mooiste liedjes spelen afgewisseld mit staarke ver-hoalen!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 15 oktober 2022 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

Waar is het?

Cultureel Centrum no 11
Zuiderdiep 505
7876 BE VALTHERMOND
www.ccno11.nl

€ 17,50