Jankobus Seunnenga - Slijp Steen

26 november, Theaterkerk Mammemahuis in JELLUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

'Poëet & droogkloot, onnavolgbaar stuiterend tussen ernst en luim' Jankobus Seunnenga, winnaar van de Ina Dammanprijs 2022, komt met de eigen dichtbundel 'Slijp Steen', inclusief CD. Deze bundel bevat gedichten, op muziek gezette gedichten en liederen van verlangen, opstand en jolijt. Op zaterdag 2...

Lees meer

'Poëet & droogkloot, onnavolgbaar stuiterend tussen ernst en luim'

Jankobus Seunnenga, winnaar van de Ina Dammanprijs 2022, komt met de eigen dichtbundel 'Slijp Steen', inclusief CD. Deze bundel bevat gedichten, op muziek gezette gedichten en liederen van verlangen, opstand en jolijt. Op zaterdag 26 november 2022 komt hij zijn laatste werk in theaterkerk Mammemahuis te Jellum ten gehore brengen.

Gedichten uit zijn laatste werk, op muziek gezette gedichten en liederen van verlangen, opstand en jolijt.

Op 1 januari 2019 werd Jankobus Seunnenga benoemd tot streekdichter van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Vanaf dat moment ging hij steeds meer gedichten schrijven met als uiteindelijk resultaat deze bundel 'Slijp Steen'. Gedichten van Jankobus werden in kranten, bladen en in de Stadsgedichten Bundel 2019 geplaatst.

Sinds begin jaren tachtig verschenen er al elpees, singles en cd's van hem. Eerst met de band Kobus gaat naar Appelscha, volgens muziekkrant Oor de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad. Daarna met het A.D.H.D.- country & folkduo Pigmeat.

In 2009 verscheen zijn eerste solo-cd. Zijn albums kregen zeer lovende recensies, waarbij termen vielen als 'woordkunstenaar, poëet & droogkloot'. En zoals Het Dagblad van het Noorden al eens schreef n.a.v. een optreden: 'In Seunnenga valt een Drs. P.-achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes'.

Lust for Life schreef n.a.v. de cd 'Jantje huilt, Jantje lacht': Seunnenga is een woordkunstenaar, daar laat dit album geen onduidelijkheid over bestaan. In liedjes als Ik Schep Netjes en Malligheid Zonder Bodem steekt hij zelfs Drs. P. naar de kroon. Seunnenga is ook in staat te ontroeren, zeker als hij zingt over de meisjes uit lang vervlogen dagen. Dan is zelfs ieder gitaarakkoord raak. Maar vervolgens weet de Leeuwarder met absurde en knotsgekke liedjes alles ook weer te relativeren.

Deur open 19:30 uur

Toegang na reserveren via info@mammemahuis.nl en betaling vooraf.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00

Voorverkoop: Toegang na reserveren via info@mammemahuis.nl en betaling vooraf..

Waar is het?

Theaterkerk Mammemahuis
Hegedyk 15
9026 BA JELLUM
06-28335637
www.mammemahuis.nl
info@mammemahuis.nl

€ 10,00