Janna van der Honing en Herman Woltman - Tusken lân en wetter

11 december, St. Hippolytuskerk in OLTERTERP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziekvoorstelling en verhalen geïnspireerd op schilderijen van Jentsje Popma Muziekvoorstelling en verhalen “Tusken lân en wetter” Zondag 11 december 2022 15:00 uur in de Sint Hippolytuskerk Olterterp (pad in tegenover Restaurant “Het Witte Huis”). Kaarten (€ 13,50) bij voorkeur te bestellen op...

Lees meer

Muziekvoorstelling en verhalen geïnspireerd op schilderijen van Jentsje Popma

Muziekvoorstelling en verhalen “Tusken lân en wetter”
Zondag 11 december 2022 15:00 uur in de Sint Hippolytuskerk Olterterp (pad in tegenover Restaurant “Het Witte Huis”). Kaarten (€ 13,50) bij voorkeur te bestellen op: olterterp@gmail.com / 06-53847979 of eventueel aan “de kassa”.

Er tourt dit jaar een prachtige muziekvoorstelling langs sfeervolle monumentale kerkjes van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De voorstelling “Tusken lân en wetter” van zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman is geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die 28 september j.l. op 100 jarige leeftijd is overleden.

De muziek zal worden afgewisseld met verhalen over Popma en uitleg over meegebrachte schilderijen door kunstkenner Jan Henk Hamoen.

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar en ze motiveert zichzelf en anderen ermee om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...

Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.

Janna en Herman waren eerder met elkaar verbonden in de formatie Souldada. Jan Henk Hamoen is theoloog en kunstkenner, bestuurslid bij Nijkleaster en uit naam daarvan beheerder van de grote collectie schilderijen die Popma schonk aan Nijkleaster.

Opgave: olterterp@gmail.com
Sint Hippolytuskerk Achterwei 6
9246 TL Olterterp

inloop vanaf 14:30 uur

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 11 december 2022 : 15:00 - 16:45

Prijzen

Volwassenen : € 13.50

Waar is het?

St. Hippolytuskerk
Achterwei 6
9246 TL OLTERTERP
0512 381843