Janneke Jager - Fantoomgeluk

24 september, Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn in VEENDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fantoomgeluk – Janneke Jager Een fout-nostalgische cabarettrip Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar Noord Groningse tienerkamertje, te dromen over ‘later’. Een paar dingen worden haar al ...

Lees meer

Fantoomgeluk – Janneke Jager
Een fout-nostalgische cabarettrip
Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar Noord Groningse tienerkamertje, te dromen over ‘later’. Een paar dingen worden haar al snel volkomen duidelijk. Eén: dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Twee: dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch. En drie: dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze eind jaren 80 hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders? Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…?
“Puur en persoonlijk. Onstuitbaar. Met als climax een ronduit hilarische conference over het fenomeen festival. Een onuitwisbare personality” - Jacques d’Ancona, DvhN, 27 september 2021

Teksten & zang: Janneke Jager
Muziek & begeleiding: Bas Bons & Timo Menkveld
Regie: Titus Tiel Groenestege

Over Janneke

Janneke’s wieg stond op het kale polderlandschap van Noord – Groningen, waardoor ze een grote fantasie ontwikkelde. Met een brutale blik bekijkt Janneke de wereld en beschrijft deze met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke vertelt sterk geschreven verhalen en weet met name te imponeren met haar liedjes. Met een zangstem die indruk maakt. Over haar aandeel in het muziektheaterproject 'HAIM' in de Eemshaven (september 2021) oordeelde Jacques d'Ancona: ''Met haar stralende persoonlijkheid, haar naturel en haar vocale vermogen is zij de ster van de avond''.
Nadat Janneke in 2015 de kwartfinale haalde van het Leids Cabaretfestival, heeft ze op vele podia vlieguren gemaakt. Ze tourde twee jaar met de Cabaretpoel, volgde een jaartraject aan de Koningstheateracademie en werd door Guido Weijers geprogrammeerd in zijn Comedy Festival. In 2019 schreef ze een fraaie ode aan Groningen, waarvoor Duncan Laurence de muziek componeerde. Het nummer werd een bescheiden hit, en na haar eerste avondvullende voorstelling 'Femme Façade' is ze nu op tournee met 'Fantoomgeluk'.
Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 18.50

Waar is het?

Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn
Museumplein 5a
9641 AD VEENDAM
0598 634566
www.vanberesteyn.nl
vanberesteyn@veendam.nl