Jazz&ImproLokaal Feerwerd

3 juli, Schuur Hans (a/d Oosterweg 24) in FEERWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lokale en regionale jazz- en improvisatiedag. Na een lange coronapauze schiet de Stichting Jazz in Feerwerd op 3 juli hopelijk weer uit de startblokken met een lokale en regionale jazz- en improvisatiedag, verzorgd door zowel bekende als veelbelovende jazzmusici uit onze regio en niet te vergeten u...

Lees meer

Lokale en regionale jazz- en improvisatiedag.

Na een lange coronapauze schiet de Stichting Jazz in Feerwerd op 3 juli hopelijk weer uit de startblokken met een lokale en regionale jazz- en improvisatiedag, verzorgd door zowel bekende als veelbelovende jazzmusici uit onze regio en niet te vergeten uit Feerwerd zelf! Met een gevarieerd programma van bewerkte standards tot modern impro en zelfs jazz in het Gronings geeft dit festival een prachtig overzicht van wat er in onze omgeving op dit gebied zoal te genieten valt. De concerten vinden plaats op het podium van een sfeervolle boerenschuur in Feerwerd (‘Schuur Hans’), ook bekend van andere muzikale evenementen, zoals de ZomerJazzFietsTour.

PROGRAMMA

15.00 uur: VrijJazzie
VrijJazzie is een enthousiast vijftal uit het uiterste Noorden van het land, dat al jaren lang samen speelt. Pop-, blues-, jazz- en latinnummers veranderen in VrijJazzienummers: relaxt, swingend en toegankelijk. De band bestaat uit Ingrid van der Meulen (zang, saxofoons), Robert van der Meulen (baritonsax, trombone), Pjotr Rijpstra (jazzgitaar), Hans van Reijswoud (fretloze bas, dwarsfluit) en Anita Huininga (drums). Na alle lockdowns staat de band te popelen om dit festival te openen!

16.15 uur: Austèja Žvirblyté Group
Aanstormend jazzzangeres en componist Austèja Žvirblyté formeerde een band met jonge muzikanten afkomstig van het Prins Claus Conservatorium. De groep speelt eigen composities van de bandleider: fris, energiek en soms melancholisch, maar altijd gedreven door improvisatie. Samenstelling van de band: Austèja Žvirblyté (zang), Gabija Bartulyté (altsax), JT Hwang (piano), Esat Ekincioglu (contrabas) en George Potamianos (drums).

17.30 uur: Harry Niehof & Alto Kwartet: Jazz op zien Grunnegs!
De bekende Groninger liedjeszanger, gitarist en componist Harry Niehof, tegenwoordig woonachtig in Feerwerd, en het Alto Kwartet vonden elkaar voor een bijzonder programma, waarbij ze hun muziek bij elkaar proberen te brengen. Het Alto Kwartet ontstond in het roemruchte Groningse jazzcafe Alto dat in 2017 haar deuren sloot en bestaat uit Hans Bosch (tenorsax, klarinet), Julia Flenter (baritonsax, klarinet, zang), Jan Schoemaker (altsax, dwars?uit, klarinet) en Hugo Beukema (tenorsax).

18.45 uur: Martinez/Hoyting/Caruso/Potamianos: A tribute to jazz contrafacts
De band, gevormd door de Groningse contrabassist Andrea Caruso, brengt een eerbetoon aan de jazz contrafacts: nieuwe melodieën gebaseerd op bestaande akkoordenschema’s van traditionele standards. Deze benadering heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de jazz en werd onder andere veel toegepast door improvisatiegrootheden zoals Charlie Parker, Miles Davis en Lee Konitz. Bezetting: Miguel Martinez (altsax), Tony Hoyting (piano), Andrea Caruso (contrabas) en George Potamianos (drums).

Pauze

20.30 uur: Feerwerd Forward Hot Five
Het slotconcert ‘s avonds wordt verzorgd door de speciaal voor deze gelegenheid opgerichte band Feerwerd Forward Hot Five. Ofwel: een Fries-Gronings All Stars kwintet opgericht door bandleider Bert van Erk, featuring Frans Vermeerssen en Laurens Blinxma saxofoons, Diederik Idema piano, Bert van Erk contrabas en Jeroen van Olphen drums. Ze waren al hot, maar na dit ophok-jaar nu Hotter than Ever! Op de rol staan eigen werken en stukken van vuurvreters uit de 20e eeuw als Roland Kirk, Duke Ellington en Charles Mingus.

De middagconcerten voor de pauze duren ongeveer 45 minuten, gevolgd door een podiumwisseling. Tussen de concerten en in de pauze zijn er drankjes en eten te koop.

Reserveren, uiteraard onder voorbehoud, is mogelijk via info@jazzinfeerwerd.nl of via de website (www.jazzinfeerwerd.nl).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 juli 2021 : 15:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schuur Hans (a/d Oosterweg 24)
Oosterweg 24
9892 PJ FEERWERD

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader