Jef Depassé (1943-2021)

24 september t/m 25 september, Atelier Jef Depassé in PATERSWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jef Depassé is overleden op 22 december 2021. Het laatste deel van zijn kunstzinnige nalatenschap wordt verkocht vanuit zijn atelier in Paterswolde. Er zijn nog 36 laatste exemplaren over van zijn indrukwekkende oeuvre, van manshoge marmeren en houten beelden te koop tot middelgrote beelden te koo...

Lees meer

Jef Depassé is overleden op 22 december 2021. Het laatste deel van zijn kunstzinnige nalatenschap wordt verkocht vanuit zijn atelier in Paterswolde.

Er zijn nog 36 laatste exemplaren over van zijn indrukwekkende oeuvre, van manshoge marmeren en houten beelden te koop tot middelgrote beelden te koop, zowel van marmer als hardsteen, hout als brons en messing. De verkoopexposities in september bieden een laatste mogelijkheid voor kunstliefhebbers om zijn werk nog te bekijken of aan te schaffen.

De verkooptentoonstelling is geopend op zaterdag/zondag 10 + 11 en 24 + 25 september 2022 van 10.00 -17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich vooraf oriënteren op de website www.jefdepasse.nl. Tijdens de tentoonstelling zullen vrouw en kinderen van Jef Depassé aanwezig zijn om te vertellen over zijn werk.

Jef Depassé: Jef Depassé (09-07-1943) is geboren in Amsterdam als kind van kunstzinnige ouders. Hij groeide vanaf zijn vijfde op in Norg. Hij koos zijn eigen weg en startte op zijn 25e zijn loopbaan als beeldhouwer.

Hij werkte in de beginperiode bij de beeldhouwer Edu Waskowski. Al snel kreeg hij erkenning voor zijn werk. Eén van zijn eerste opdrachten was voor AKZO in Delfzijl. Daarna volgden vele opdrachten voor markante plekken in de openbare ruimte. Velen zullen het beeld van hem kennen dat op de Westerhaven in Groningen stond en dat nu aan de Steenhouwerkade staat. Maar ook zijn paard in Sauwerd, zijn Waterlanders in Usquert, het bizonnetje in Adorp en natuurlijk de Steen der Verbinding bij de Dorpskerk in Eelde.

Jef Depassé maakte zowel figuratief, als geabstraheerd als abstract werk uit diverse steensoorten, metalen en hout. Hij hield atelier aan de Industrieweg in Paterswolde. Anderhalf jaar voor zijn overlijden is al een groot deel van zijn collectie verkocht. Depassé was er blij om zoveel werken zelf nog te kunnen plaatsen bij liefhebbers. Twaalf beelden zijn opgenomen in de Collectie Harms en voor verkoop tentoongesteld in een beeldenroute bij De Hof van Saksen in Nooitgedacht bij Rolde.

Recentelijk is één van zijn beelden overgedragen aan Museum de Buitenplaats in Eelde. Tijdens het laatste expositieweekend zullen de dia’s en het archief van Depassé worden overgedragen aan het Groninger Archief.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Atelier Jef Depassé
Industrieweg 6
9765 BL PATERSWOLDE
050-5411723
www.jefdepasse.nl
art@irisdepasse.nl