Johan van den Kornput

9 september t/m 11 september, Grote- of St. Clemenskerk in STEENWIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 9, 10 en 11 september wordt in het kader van 1572, de geboorte van Nederland, een bijzondere voorstelling opgevoerd in de Grote of Sint-Clemens kerk in Steenwijk. Stichting M.O.L producties (Meenthe Op Locatie) brengt de voorstelling ‘Johan van den Kornput’. Een cabareteske muzikale voorstelling...

Lees meer

Op 9, 10 en 11 september wordt in het kader van 1572, de geboorte van Nederland, een bijzondere voorstelling opgevoerd in de Grote of Sint-Clemens kerk in Steenwijk. Stichting M.O.L producties (Meenthe Op Locatie) brengt de voorstelling ‘Johan van den Kornput’.

Een cabareteske muzikale voorstelling over de persoon Johan van den Kornput. De militair die van 1580 tot 1581 Steenwijk verdedigde en uit handen van de Spanjaarden wist te houden en daar zelf een boek over schreef onder het pseudoniem Reinico Fresinga. De voorstelling vertelt wie Van den Kornput was én wie hij zeker niet was.

Een uniek negenkoppig theatraal gezelschap, eenmalig samengesteld voor deze voorstelling is al aan het repeteren. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door brassband Crescendo onder leiding van Johan Blanken en het gemengd koor Cantica Sacra onder leiding van Claartje van Dokkum.

Johan van den Kornput is geschreven door Marcel Harmsen die eerder de voorstelling over de Voorzienigheid in Steenwijkerwold schreef die zeer goed is ontvangen en door ruim 1250 mensen is bezocht. De regie is in handen van Lucina Bolding bekend van Twee Recht Twee Averecht.

De kaartverkoop is inmiddels gestart en er worden 5 voorstellingen in de Grote Kerk gegeven. Er zijn maximaal 2000 kaarten beschikbaar voor 5 voorstellingen. Kaarten reserveren kan via www.demeenthe.nl/johanvandenkornput

Lees minder

Links

Waar is het?

Grote- of St. Clemenskerk
Kerkstraat 16
8331 JC STEENWIJK
0521 513429
pkn-steenwijk.nl