Johan Willem Friso; het korte leven van de eerste Friese Oranje door Ronald de Graaf

26 oktober, De Tiid in BOLSWARD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Ronald de Graaf. Van stadhouder en infanteriegeneraal Johan Willem Friso – de man van Maria Louise van Hessel-Kassel/’Marijke Meu’ (1687-1611) – weten we dat hij op tragische wijze om het leven kwam toen hij bij de Moerdijk verdronk. Maar ook zijn korte leven was tragisch: als een Griek...

Lees meer

Lezing door Ronald de Graaf.

Van stadhouder en infanteriegeneraal Johan Willem Friso – de man van Maria Louise van Hessel-Kassel/’Marijke Meu’ (1687-1611) – weten we dat hij op tragische wijze om het leven kwam toen hij bij de Moerdijk verdronk. Maar ook zijn korte leven was tragisch: als een Griekse held moest hij strijden tegen omstandigheden waar hij niet tegenop kon en die uiteindelijk tot zijn ondergang leidden, want was de erfenis van Willem III nu een zegen of een vloek? Toch blijkt uit zijn brieven aan zijn moeder en aan zijn vrouw dat hij een opgewekt mens was.

In zijn lezing op 26 oktober in Bolsward gaat biograaf Ronald de Graaf in op de carrière, de erfenis en levenseinde van de jong overleden Friese stadhouder.

Over de spreker:

Dr. Ronald P. de Graaf is historicus. Hij is als lerarenopleider verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede. Hij publiceerde onlangs: Friso. Het tragische leven van Johan Willem Friso 1687-1711. (Amsterdam 2021).

graag aan melden via: contact@nassau-en-friesland.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 26 oktober 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

De Tiid
Jongemastraat 2
8701 JD BOLSWARD
https://detiid.nl/