Joint String Friends

27 november, Ioannis Theatertsjerke in WIER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Deze vier bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk. Joint String Friends (JSF): Folkmusic – Fun – Good times Een groep zeer ervaren muzikanten, die van ieder concert een feestje weet te maken. Zo ...

Lees meer

Deze vier bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk.

Joint String Friends (JSF): Folkmusic – Fun – Good times

Een groep zeer ervaren muzikanten, die van ieder concert een feestje weet te maken. Zo zou je Joint String Friends (JSF) uit Leeuwarden het best kunnen omschrijven.

Deze vier bevriende multi-instrumentalisten van verschillende generaties – van babyboomer tot millenial – brengen een breed palet aan muzikale stijlen, met de nadruk op Keltische folk. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels plus Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit.

De formatie Joint String Friends, die in 2008 is opgericht, bestaat uit Menno Schilstra (zang, gitaar, basgitaar, mondharmonica, whistles, percussie), Sèbastian Meijer (viool, altviool, zang, percussie), Sicko Hoogterp (gitaar, mandoline, Irish bouzouki, basgitaar, spoons, zang) en Tuaq Pijlman (cajon, bodhran, percussie, zang). In mei 2019 ziet hun eerste cd, getiteld Down by the Banks of the Ocean, het levenslicht. Het album wordt lovend ontvangen en de release leidt dan al direct tot veel nieuwe aanvragen voor optredens.

Inmiddels heeft de groep een geduchte livereputatie opgebouwd. Enerzijds weten Joint String Friends te ontroeren met hun breekbare luisterliedjes, maar aan de andere kant is het feest – pompend, stampend en dampend – nooit ver weg. Waar de band ook speelt, van kroeg tot kerkje of van theater tot festival, JSF bezorgt haar publiek gegarandeerd een mooie blijvende herinnering.

In het voorjaar van 2020 zet het coronavirus plus de lockdown ‘even’ een vette streep door de geprogrammeerde liveconcerten van JSF. Maar de band gaat niet bij de pakken neer zitten. Fysieke liveoptredens maken tijdelijk plaats voor online concerten. Getuige de talrijke reacties worden deze livestreams zeer gewaardeerd. Ook werkt de groep achter de schermen hard aan nieuwe – deels eigen – nummers, zowel songs als instrumentals. Dit met het oog op het tweede studioalbum, dat voor volgend jaar gepland staat. En… natuurlijk ook gelet op de komende liveconcerten. De mannen zijn blij dat ze nu weer ‘echt’ het podium op kunnen: waar is dat feestje? Precies!

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 15:00 - 17:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 15.00

Voorverkoop: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123.

Waar is het?

Ioannis Theatertsjerke
Lautawei 3a
9043 VP WIER
www.ioannistheatertsjerkewier.nl

€ 15,00