Joop en Mads Wittermans - Vader en zoon, 20 jaar later

19 november, Gashouder Podium in DEDEMSVAART

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneelstuk over de o zo herkenbare generatiekloof tussen vader en zonen. Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans de voorstelling VADER EN ZOON. Een bijzonder theaterproject, waarbij een aantal bevriende schrijvers werd gevraagd een tekst te schrijven rond het aloude thema van de gespa...

Lees meer

Toneelstuk over de o zo herkenbare generatiekloof tussen vader en zonen.

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans de voorstelling VADER EN ZOON. Een bijzonder theaterproject, waarbij een aantal bevriende schrijvers werd gevraagd een tekst te schrijven rond het aloude thema van de gespannen relaties tussen ouders en kinderen. En nu is er VADER EN ZOON 20, JAAR LATER, geschreven door Joeri Vos, Marijke Schermer, Bodil de la Parra, Bouke Oldenhof, Jan Veldman en Rob de Graaf en kruisen Mads en Joop opnieuw de degens, slijpen de messen en betreden samen de ring.

Er is in 20 jaar heel wat veranderd! Toen had vader last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno nu is de zoon conformistisch geworden en hikt tegen een heuse midlifecrisis aan. En in de vader, die het ouder worden en de dood als onvermijdelijke nieuwe vijanden heeft, ontwaakt de anarchist. De rollen lijken volledig omgedraaid. Of ligt het toch anders?

Hoe kijken vader en zoon terug op die tijd en hoe staan ze er nu voor? VADER EN ZOON, 20 JAAR LATER is een herkenbare, geestige, ontroerende en pijnlijke theaterdialoog over alle grote en kleine dingen des levens. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, het blootleggen van jarenlange patronen, het elkaar durven los te laten, de droom en de werkelijkheid. Prachtig!

Een aanrader voor alle vaders en zonen. Maar ook geschikt voor alle moeders. En dochters??

Lees minder

Links

Data en tijden

za 19 november 2022 : 20:15 - 22:15

Prijzen

Volwassenen : € 18.50

Toelichting: incl. koffie/thee voor aanvang.

Waar is het?

Gashouder Podium
Oude Zuidwolderstraat 13
7701 AZ DEDEMSVAART