Josée Wissink en Henk Kraayenzank

28 augustus t/m 10 oktober, Atelier Henk Kraayenzank in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de reeks 'Gasten': een duo-tentoonstelling met beelden van Josée Wissink en recent werk van Henk Kraayenzank. Beelden van Josée Wissink in Atelier Henk Kraayenzank Na een jaar met weinig activiteiten vanwege coronabeperkingen gaat Henk Kraayenzank weer van start met een nieuwe serie 'Gasten'-t...

Lees meer

In de reeks 'Gasten': een duo-tentoonstelling met beelden van Josée Wissink en recent werk van Henk Kraayenzank.

Beelden van Josée Wissink in Atelier Henk Kraayenzank

Na een jaar met weinig activiteiten vanwege coronabeperkingen gaat Henk Kraayenzank weer van start met een nieuwe serie 'Gasten'-tentoonstellingen.

Vanaf 28 augustus zijn er beelden te zien van Josée Wissink.
Josée Wissink werkt vanaf midden jaren ‘90 als kunstzinnig therapeut en volgde een tweejarige beeldhouwopleiding aan het Beeldhouwcentrum in Koudum.
Daar was het de Friese kunstenaar en docent Hanshan Roebers die haar op het spoor zette van de assemblages die ze in deze tentoonstelling voor het eerst aan een groter publiek laat zien.

De assemblages van Josée Wissink zijn opgebouwd uit onderdelen die elk hun eigen geschiedenis hebben. Vaak zijn ze gebroken, verroest, gebutst, kromgetrokken of vertrapt. Maar meestal hebben ze, ondanks hun deplorabele staat nog iets te vertellen.
Wanneer dat het geval is, worden ze door de kunstenaar opgeraapt, uit een container gevist of uit een oude werkplaats meegenomen en belanden ze in één van de vele bakken met lotgenoten in haar atelier waar ze liggen te wachten tot ze een plek kregen in één van de beelden die in deze tentoonstelling te zien zijn.
Het werk komt intuïtief tot stand. Pogingen om vanuit een idee te vertrekken leveren bijna nooit iets goeds op. Uren kan ze grasduinen in haar atelier, onderdelen op elkaar leggen, stapelen, tegen elkaar laten leunen.
Net zo lang verschillende materialen, kleuren en vormen met elkaar combineren tot er iets ontstaat met een nieuw verhaal. Soms monumentaal, soms humoristisch, vaak raadselachtig.
Wissink vergelijkt dat maakproces met mediteren: een staat van 'zijn' creëren waarin dingen op hun plaats vallen en je ook als maker verrast wordt.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 10 oktober 2021

zondag : 13:00-17:30
zaterdag : 13:00-17:30

Toelichting: na afspraak via 050-3135798

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Atelier Henk Kraayenzank
Visserstraat 40
9712 CW GRONINGEN
050 3135798
www.henkkraayenzank.com
h.kraay@planet.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader