Joy for People Gospel Choir

8 oktober, Sporthal De Doelstien in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Joy for People Gospel Choir uit Dokkum bestaat 50 jaar en dat is heel veel reden voor een muzikaal feest! Een gouden jubileum. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Overdag zal er een reünie plaats vinden voor oud-leden waar ontmoeting en goede herinneringen ophalen centraal zullen staan. ’s Avonds ...

Lees meer

Joy for People Gospel Choir uit Dokkum bestaat 50 jaar en dat is heel veel reden voor een muzikaal feest! Een gouden jubileum.

Dat moet natuurlijk gevierd worden. Overdag zal er een reünie plaats vinden voor oud-leden waar ontmoeting en goede herinneringen ophalen centraal zullen staan. ’s Avonds zullen alle registers opengetrokken worden voor een spetterend jubileumconcert! Tijdens dit concert zal er aandacht zijn voor gospelmuziek door de jaren heen, brengt het reüniekoor enkele gospelsongs ten gehore onder leiding van een oud-dirigent en luidt het koor muzikaal de toekomst in. Het concert vindt plaats in Sporthal De Doelstien in Dokkum en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Het begin
Het begon allemaal op 28 januari 1972 toen kerkelijk centrum "De Fontein" in Dokkum feestelijk werd geopend. Eén van de openingsactiviteiten was een jeugdavond waar de Leeuwarder gospelgroep "The Gospeltrain" optrad. Die avond waar het enthousiasme ervan afspatte was voor een groep jongeren uit Dokkum aanleiding om hun eigen gospelgroep op te richten. Een maand later was deze groep "Joy for (the) People" een feit.

En nu, 50 jaar later, is deze groep nog altijd ontzettend enthousiast. Joy for People wil met dit enthousiasme het geloof in Jezus Christus op muzikale wijze delen met anderen. In al die jaren is Joy for People Gospel Choir uitgegroeid tot een hecht en ambitieus koor, dat zich weet te onderscheiden door te streven naar muziek van hoge kwaliteit.

Met een koor van ongeveer twintig zangers, begeleid door een eigen band, kan Joy for People Gospel Choir grote diversiteit in het repertoire brengen: van ingetogen ballads tot uitbundige gospelrock, van a capella tot stevig begeleide gospel met groovy ritmes. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de 'finishing touch'. Dit alles onder leiding van dirigent Joeke Hoekstra.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 20:00 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: collecte bij uitgang.

Waar is het?

Sporthal De Doelstien
Woudweg 142
9101 VP DOKKUM