Juan Maria Pedrero

6 juli, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Juan Maria Pedrero op het Schnitger-orgel van de Martinikerk te Groningen. Het tweede concert in de zomerserie 2022 orgelconcerten in de Martinikerk te Groningen op woensdagavond 6 juli wordt gegeven door Juan Maria Pedrero. Juan Maria Leon (1974) werd geboren in Zamora, Spanje....

Lees meer

Orgelconcert door Juan Maria Pedrero op het Schnitger-orgel van de Martinikerk te Groningen.

Het tweede concert in de zomerserie 2022 orgelconcerten in de Martinikerk te Groningen op woensdagavond 6 juli wordt gegeven door Juan Maria Pedrero.

Juan Maria Leon (1974) werd geboren in Zamora, Spanje. Nadat hij in zijn geboorteplaats piano had gestudeerd, verhuisde hij naar Barcelona waar hij afstudeerde aan het Liceo Conservatorium met als docenten Josep Maria Mas Bonet (orgel) en Ramón Coll (piano). Hij volgde bij prof. Michael Radulescu een reeks Masterclasses met betrekking tot het complete orgelrepertoire van J.S. Bach en specialiseerde zich in Iberische muziek onder prof. Mas Bonet. In Frankrijk studeerde hij bij François-Henri Houbart en behaalde hij in 1999 de Premier Prix de Perfectionnement aan het Conservatorium van Orleans. Hij verkreeg een beurs van de "la Caixa" stichting en de Franse overheid die hem in staat stelden gedurende twee jaar in Parijs te studeren bij Marie-Claire Alain.

In 2000 was hij winnaar van het Concours National Inter-Conservatoires de France, gehouden te Angers. Van 2001 tot 2002 was hij organist in residence van de Sapporo Concert Hall in Japan. Sindsdien concerteert hij regelmatig in Europa, Rusland, Amerika (Canada, Ecuador, Cuba en Panama) en Azië (Japan en de Filippijnen).

Hij heeft gesoleerd bij orkesten als het Sapporo Symfony Orchestra (het Orgelconcert van Poulenc en de Symfonie in g van Widor), bij het Pacific Music Festival, de Kosice Philharmonic en de Ciudad de Granada, met barok ensembles als Musica Aeterna Bratislava (vader en zoon Bach, Händel en Haydn) en samengewerkt met solisten als Hopkinson Smith en Maria Cristina Kiehr. Hij heeft diverse opnames gemaakt op historische orgels in Spanje en het Kern-orgel in de Sapporo Concert Hall, en voor radio en televisie. Samen met zijn zus, de musicologe Agueda Pedrero-Encabo verzorgde hij de eerste editie van "Piezas & Tocatas" van de 18e-eeuwse Spaanse organist José Elias. Ook treedt hij op als adviseur bij restauraties.

Sinds 2004 doceert hij aan het Conservatorium van Granada en in 2009 was hij medeoprichter van de International Organ Academy van Castile, op de historische orgels in Tordesillas. Hij is lid van de Royal Academy of Fine Arts van Granada en Artistiek Directeur van de International Organ Academy die jaarlijks in september gehouden wordt.

Tijdens zijn concert in de Martinikerk Groningen begint Pedrero met een paar oude orgelwerken uit Spanje van de componisten Cabanilles, De Arauxo en Da Conceicao. Aansluitend volgt het bijzondere zesdelige Te Deum Laudamus van Dietrich Buxtehude. Van Johann Sebastian Bach speelt Pedrero twee monumentale werken. Allereerst de bekende koraalbewerking An Wasserflüssen Babylon BWV 653 en daarna het grootse Toccata, Adagio et Fuga C-Dur BWV 564. De laatste twee werken van het concert komen van de hand van de Franse componist Jehan Alain. Na de Deuxième Fantaisie volgt als slotstuk het bekende en meeslepende Litanies.

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Entreeprijzen zijn €12,50 , € 10 en €5. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden via www.avondmuziek.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 6 juli 2022 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.avondmuziek.nl.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 12,50