Kadetje Cultuur: Warenhuis en Kunst

28 mei, Warenhuis Vanderveen in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kadetje Cultuur Warenhuis en Kunst, een unieke combinatie exclusief bij Warenhuis Vanderveen Assen Op 28 mei is er bij het jubilerende Warenhuis Vanderveen Assen een lezing met een rondleiding en toelichting over de unieke tentoonstelling Warenhuis en Kunst in de Galerie van het Drents Schildersgen...

Lees meer

Kadetje Cultuur Warenhuis en Kunst, een unieke combinatie exclusief bij Warenhuis Vanderveen Assen

Op 28 mei is er bij het jubilerende Warenhuis Vanderveen Assen een lezing met een rondleiding en toelichting over de unieke tentoonstelling Warenhuis en Kunst in de Galerie van het Drents Schildersgenootschap. Hein Overbeek, zal als één van de exposerende kunstenaars een toelichting geven op zijn werk en hoe hij geïnspireerd raakte door het warenhuis. Algemeen directeur Nico Vanderveen, van het gelijknamige warenhuis zal een lezing verzorgen over het Asser warenhuis en het fenomeen warenhuis in het algemeen.

Met de officiële opening van de expositie Warenhuis en kunst – het winkelparadijs verbeeld van het Drents Schildersgenootschap (DSG) is op vrijdag 29 april de viering van het 125-jarig bestaan van Warenhuis Vanderveen in Assen van start gegaan. De expositie geeft een uniek beeld van het warenhuis gezien door de ogen van maar liefst 26 Drentse kunstenaars die zich lieten inspireren door het thema warenhuis. De werken variëren qua stijl van figuratief tot abstract. Soms gaat het meer over het thema in het algemeen, maar meestal is het gebaseerd op (een aspect) van het warenhuis zelf. Het warenhuis als onderwerp in de kunst is, voor zover bekend, nooit eerder vertoond in de wereld. Deze unieke expositie is nog tot en met 25 juni te zien.

Hein Overbeek is één van de 26 kunstenaars van het DSG die geïnspireerde raakte door het warenhuis. Hein Overbeek zal de rondleiding in de galerie verzorgen en een toelichting geven op de totstandkoming van zijn werken. Hij is een kunstenaar en graficus die het vak van lino snijden beheerst.

Kadetjes Cultuur zijn de populaire lunchvoordrachten die door Warenhuis Vanderveen worden georganiseerd. Dit jaar is vanwege het 125-bestaan van Warenhuis Vanderveen in Assen gekozen voor het thema de warenhuizen van de wereld. Voor de lezingen is reserveren noodzakelijk. Dat kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl of door langs te gaan bij Kunstcafé Schurer. Entree is gratis.

Optioneel:
Lunchbuffet € 12,50 / te reserveren
Consumpties: zie menukaart lunchcafé Kunstplaza Schurer

Lees minder

Data en tijden

za 28 mei 2022 : 12:00 - 14:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: lunchbuffet € 12,50.

Waar is het?

Warenhuis Vanderveen
Koopmansplein 16
9401 EL ASSEN
0592 311611

gratis