Kalpanarts - True Life

29 november, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In True Life onderzoekt Kalpanarts de relatie tot het leven en de dood. De wijze waarop iemand omgaat met de dood zegt ook iets over hoe hij leeft. Hoe men het onvermijdelijke einde in de ogen kijkt, verschilt per cultuur, land en generatie. De dood als aanleiding om het leven te vieren In diverse ...

Lees meer

In True Life onderzoekt Kalpanarts de relatie tot het leven en de dood. De wijze waarop iemand omgaat met de dood zegt ook iets over hoe hij leeft. Hoe men het onvermijdelijke einde in de ogen kijkt, verschilt per cultuur, land en generatie.

De dood als aanleiding om het leven te vieren
In diverse culturen wordt de dood verweven met het dagelijks leven. In begrafenis- en rouwrituelen is er naast verdriet ruimte om het leven te vieren. Daarmee wordt onze sterfelijkheid minder angstaanjagend. Choreograaf Kalpana Raghuraman onderzoekt de relatie tot het leven en de dood, met hindoeverzen, de god Shiva en Indiase filosofie als inspiratiebronnen.

Rituelen rondom de dood en de doden komen voorbij, zoals de crematierituelen aan de heilige rivier de Ganges, de Dag van de Doden in Mexico (Día de los Muertos) en de New Orleans Jazz Funerals. Ook persoonlijke ervaringen en overtuigingen van de performers van verschillende cultuurachtergronden spelen een rol. De zes dansers worden begeleid door livemuziek van de Belgisch-Namibische singer-songwriter en gitarist Shishani Vranckx.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 29 november 2022 : 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 17.50
CJP : € 12.50

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 17,50