Kamerkoor Tiraña - Een reis naar Bach.

15 oktober, Nicolaïkerk in APPINGEDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassiek. Na bijna 2 concertloze coronajaren pakt kamerkoor Tiraña Groningen de draad weer op en brengt 15 en 16 oktober een heerlijk barok programma met barok-ensemble en vocale solisten. Het voor de herfst van 2022 samengestelde programma van Tiraña maakt een reis langs de muzikale invloedsfere...

Lees meer

Klassiek.

Na bijna 2 concertloze coronajaren pakt kamerkoor Tiraña Groningen de draad weer op en brengt 15 en 16 oktober een heerlijk barok programma met barok-ensemble en vocale solisten.

Het voor de herfst van 2022 samengestelde programma van Tiraña maakt een reis langs de muzikale invloedsferen van J.S. Bach. Muziek gecomponeerd in met name de Noordduitse en Thüringse traditie in de jaren voor J.S. Bach. Een interessante vijver van minder grote en soms vergeten namen en voorgangers van Bach. We vinden er muziek van verschillende aard, gebruikmakend van verschillende technieken uit verschillende perioden in de muziekgeschiedenis. Maar allen wijzen ze onherroepelijk vooruit naar de grote meester J.S. Bach. We horen in Bachs werken het respect terug voor waar hij op voortbouwde.

Kern van het programma vormen werken van Franz Tunder (Motet Dominus Illuminatio) en Johann Kuhnau (Cantate Gott sei mir Gnädig), Bach’s voorganger in de Thomaskirche. Daarnaast wordt een tweede kern gevormd door het paar Tristis est anima mea van Kuhnau die waarschijnlijk bewerkt is in een nieuwe versie door Bach zelf onder de titel Die Gerechte kommt um.

We horen daaromheen met Heinrich Isaac en Josquin Desprez de vroege inbreng, met het motet Unser Wandel ist im Himmel van J.E. Bach (neef van) maken we ook nog een interessant uitstapje in de familie Bach. Thematisch beweegt het programma zich rond schuld, genade, verschoning, afscheid en vertrouwen. Deze componisten en werken bewijzen dat er zich in de periode tussen de Renaissance van Josquin en de volle barok van Bach een interessante muzikale wereld bevindt!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 15 oktober 2022 : 20:00 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 15.00 € 15.00

Voorverkoop: www.kamerkoortirana.nl..

Waar is het?

Nicolaïkerk
Wijkstraat 32
9901 AJ APPINGEDAM
0596 623313
www.nicolaikerk-appingedam.nl

€ 15,00