Kassenrondleiding

29 mei, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het historische kassencomplex van de Tropische Kas te Beetsterzwaag wordt een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie gehouden. De Tropische Kas ligt in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje met een weelder...

Lees meer

In het historische kassencomplex van de Tropische Kas te Beetsterzwaag wordt een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie gehouden.

De Tropische Kas ligt in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje met een weelderige verzameling tropische planten in de Tropische Kas, een Druivenkas uit 1869, prachtige borders, 2 oranjerieën, en een grote verzameling kuipplanten.

In de tijd dat de kas behoorde tot de bezittingen van de Lycklama’s werden in de Tropische Kas orchideeën gekweekt. Deze werden gebruikt om als relatiegeschenk aan vrienden te geven. Ook nu nog is er een verzameling prachtige orchideeën.
De rondleiding start om 13.00 uur en eindigt rond 14.30 uur. Tijdens deze rondleiding wordt onder anderen stil gestaan bij de geschiedenis van het complex, de vele bijzondere (tropische) planten, de citrusbomen, de hele oude kastanjeboom en haar geschiedenis, en kan de rust en stilte worden geproefd die van deze plek uitgaat.

U kunt zich aanmelden voor deze rondleiding via contact@tropischekas.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 29 mei 2022 : 13:00 - 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

Toelichting: incl. koffie/thee met koek.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl