Kassenrondleiding

28 augustus, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs. Een verborgen parel. Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de adellijke familie Lycklama à Nijeholt. Dit idyllisch plek...

Lees meer

Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs. Een verborgen parel.

Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de adellijke familie Lycklama à Nijeholt. Dit idyllisch plekje bestaat onder anderen uit een tropische kas, 2 oranjerieën en een druivenkas, ook wel lessenaarskas (uit 1869) genoemd. Een verborgen parel in Het dorp.

Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider over de geschiedenis van deze kassen en over de planten die er groeien en bloeien, waaronder de cactussen. Ook neemt ze u mee naar de oude sarcofaag en vertelt ze over de weg die het heeft afgelegd om uiteindelijk bij de Tropische Kas zijn plek te vinden. Deze sarcofaag is van rond het jaar 1050. De sarcofaag heeft, behalve zijn originele functie, ook gediend als waterbak voor de koeien en huisvest nu planten.

Na afloop van de rondleiding kunt u onder het genot van koffie of van thee ‘bijkomen’. Met mooi weer kunt u heerlijk op een van de vele bankjes, verspreid over het complex, gaan zitten en genieten van de natuur en van de rust die hier heerst.

Opg. contact@tropischekas.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 28 augustus 2022 : 13:00 - 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 6.00

Toelichting: incl. koffie/thee.

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl