Kate Moore - Sad Melodies

14 oktober, Pakhûs SOLO in STIENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Uniek concert waarin componiste Kate Moore werken voor cello zelf uitvoert. Première van de integrale uitvoering Sad Melodies Suite (2020). Kate Moore is een internationaal geprezen componist. Haar werken worden wereldwijd uitgevoerd door onder andere Asko | Schönberg, Amsterdam Cello Octet, Bang o...

Lees meer

Uniek concert waarin componiste Kate Moore werken voor cello zelf uitvoert. Première van de integrale uitvoering Sad Melodies Suite (2020).

Kate Moore is een internationaal geprezen componist. Haar werken worden wereldwijd uitgevoerd door onder andere Asko | Schönberg, Amsterdam Cello Octet, Bang on a Can, Icebreker, Slagwerk Den Haag, Ensemble Offspring, Australian String Quartet, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Ook bij Podium Pakhûs SOLO staan regelmatig in diverse bezettingen werken van haar hand op het programma.

Wat minder mensen weten, is dat de Australisch-Nederlandse Moore van huis uit celliste is. Pakhûs SOLO is verheugd het podium te bieden aan een unieke gelegenheid: Moore die haar eigen werk zal uitvoeren. Oftewel: “Kate speelt Moore”. Moore geeft hiermee een heel persoonlijk concert; een emotioneel landschap van intieme gevoelens. Uitingen van een diepe, geheime privéwereld.

De titel Sad Melodies komt van de Sad Melodies Suite die Moore schreef in de tijd van corona. De stukken in deze suite staan voor een persoonlijke uitdrukking in een heel moeilijke periode op het moment dat de wereld veranderde. Kate Moore vertelt hierover:

“Wij waren alleen thuis met onze eigen gedachten, zonder concerten en zonder ons normale leven. Deze stukken zijn mijn dagboek. Hoewel ik ze voor andere spelers schreef, waren ze als briefjes over mijn eigen ervaring. Ik schreef de stukken voor het Amsterdamse Cello Octet als solostukken, omdat we niet wisten wanneer het ensemble weer kon samenspelen. Uiteindelijk bleek het mogelijk om als ensemble stukken samen te spelen, waardoor het niet meer nodig was om alleen solo’s te schrijven. Daardoor is deze suite nog nooit eerder in haar complete vorm uitgevoerd. Ik voer het heel graag zelf uit, omdat de muziek zo persoonlijk en diep is.”

Moore vult het programma aan met de werken Hommage to my boots uit 1998, Spel 3 uit 2016 en Heide uit 2020.

Kate Moore behaalde haar doctoraat aan de Sydney University Conservatory of Music, haar master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en haar bachelor in compositie en elektroakoestische compositie aan de Australian National University in Canberra, waar zij ook de University Medal ontving. In 2017 won zij de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam. In 2018/19 was zij met het door haar opgerichte Herz Ensemble in de serie ‘Zielsverwanten’ composer in residence in het Muziekgebouw aan ’t IJ. In 2018 was zij festivalcomponist tijdens November Music.

Kate Moore ontving in het verleden de MacDowell Colony and Yaddo-beurs, de Tanglewood compositiebeurs en de Civitella Ranieri-beurs. In 2007 nam zij deel aan de Bang on a Can zomeracademie en in 2003 was zij prijswinnaar tijdens de Young Composers Meeting van orkest De Ereprijs. In 2001 won zij de de Franco-Australian Composition Competition, waarna zij als composer in residence het conservatorium van Parijs bezocht. 

www.katemoore.org
Dit concert heeft geen pauze.

Zaal opent om 19.45u voor koffie/thee.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 14 oktober 2022 : 20:15 - 21:15

Prijzen

Volwassenen : € 19.50
Kinderen : € 10.00 (t/m 18 jaar)

Waar is het?

Pakhûs SOLO
Smelbrêge 9
9051 BH STIENS