Kaunas Piano Trio

8 juli, Grote - of Martinuskerk in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Kaunas piano trio dat bestaat uit Lina Kr?pstait? (piano), Indré Andruskeviciut? (viool) en Asta Kristaponien? (cello). Het zijn drie jonge zeer talentvolle musici uit Litouwen en zij spelen al 7 jaar op de belangrijke muziekfestivals in Litouwen. Ook waren zij naast de andere Baltische staten...

Lees meer

Het Kaunas piano trio dat bestaat uit Lina Kr?pstait? (piano), Indré Andruskeviciut? (viool) en Asta Kristaponien? (cello).

Het zijn drie jonge zeer talentvolle musici uit Litouwen en zij spelen al 7 jaar op de belangrijke muziekfestivals in Litouwen. Ook waren zij naast de andere Baltische staten, te horen in Noorwegen, Italië, Zweden èn in 2018 in Nederland.

Zij hebben verschillende prijzen op hun naam staan. Naast het spelen van kamermuziek werken ze ook mee aan educatieve projecten met zangers, dansers en acteurs: een zeer veelzijdig trio. In 2018 speelden zij al eens in Dokkum en de Leeuwarder Courant schreef er toen uiterst lovend over.

De pianiste Lina Kr?pstait? is ook mede organisator van het Pazaislio Festivalis, te vergelijken met het Holland Festival, maar dan voor Litouwen.

Organist-beiaardier Auke de Boer had de eer in dit festival enkele malen te mogen concerteren en daar leerde hij ook dit Trio kennen. Dat dit Trio naar Friesland komt, is mede op uitnodiging en steun van Stichting Boek/Werk/Onderzoek in Easterlittens, waarvan Ludi Visser-Haantjes secretaris is, en een eerbetoon aan de musicus en grafisch kunstenaar Joop Visser, die ruim twee jaar geleden overleed. Joop Visser was regelmatig gastdocent aan de Kunstacademie in Vilnius en had daar goede contacten.

Het Kaunas Piano Trio zal een aantrekkelijk programma spelen, ook zal organist Auke de Boer van zich laten horen, er wordt ook werk van Joop gespeeld.

Het concert begint om 20 uur en de toegang : vrije gift

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 8 juli 2022 : 20:00 - 20:45

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Grote - of Martinuskerk
Markt 2
9101 LS DOKKUM
06 12412053