Kaunas Piano Trio

10 juli, Margaretha Kerk in EASTERLITTENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zondag 10 juli verzorgt het Kaunas Piano Trio een concert in de Sint Margryttsjerke om 15.30 uur. Het Kaunas piano trio dat bestaat uit Lina Kr?pstait? (piano), Indré Andruskeviciut? (viool) en Asta Kristaponien? (cello). Het zijn drie jonge zeer talentvolle musici uit Litouwen en zij spelen a...

Lees meer

Op zondag 10 juli verzorgt het Kaunas Piano Trio een concert in de Sint Margryttsjerke om 15.30 uur.

Het Kaunas piano trio dat bestaat uit Lina Kr?pstait? (piano), Indré Andruskeviciut? (viool) en Asta Kristaponien? (cello).

Het zijn drie jonge zeer talentvolle musici uit Litouwen en zij spelen al 7 jaar op de belangrijke muziekfestivals in Litouwen. Ook waren zij naast de andere Baltische staten, te horen in Noorwegen, Italië, Zweden èn in 2018 in Nederland.

Zij hebben verschillende prijzen op hun naam staan. Naast het spelen van kamermuziek werken ze ook mee aan educatieve projecten met zangers, dansers en acteurs: een zeer veelzijdig trio. In 2018 speelden zij al eens in Dokkum en de Leeuwarder Courant schreef er toen uiterst lovend over.

De pianiste Lina Kr?pstait? is ook mede organisator van het Pazaislio Festivalis, te vergelijken met het Holland Festival, maar dan voor Litouwen.

Organist-beiaardier Auke de Boer had de eer in dit festival enkele malen te mogen concerteren en daar leerde hij ook dit Trio kennen. Dat dit Trio naar Friesland komt, is mede op uitnodiging en steun van Stichting Boek/Werk/Onderzoek in Easterlittens, waarvan Ludi Visser-Haantjes secretaris is, en een eerbetoon aan de musicus en grafisch kunstenaar Joop Visser, die ruim twee jaar geleden overleed. Joop Visser was regelmatig gastdocent aan de Kunstacademie in Vilnius en had daar goede contacten.

Het Kaunas Piano Trio zal een aantrekkelijk programma spelen, ook zal organist Auke de Boer van zich laten horen, er wordt ook werk van Joop gespeeld.

Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is gratis.

Lees minder

Data en tijden

zo 10 juli 2022 : 15:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Margaretha Kerk
Huylckensteinstrjitte 4
8835 XM EASTERLITTENS