Keiko Shichijo

9 oktober, Lutherse Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Piano; klassiek. Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) maakte in 1777 in Augsburg kennis met de pianobouwer Johann Andreas Stein. Die had een piano uitgevonden met een mechaniek waardoor de hamertjes flitsend naar de snaren bewegen. Voor de pianist levert dat een lichte, soepele aanslag op en dus de ...

Lees meer

Piano; klassiek.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) maakte in 1777 in Augsburg kennis met de pianobouwer Johann Andreas Stein. Die had een piano uitgevonden met een mechaniek waardoor de hamertjes flitsend naar de snaren bewegen. Voor de pianist levert dat een lichte, soepele aanslag op en dus de mogelijkheid om subtieler en flexibeler te spelen. Mozart was opgetogen over de expressiemogelijkheden van Steins fortepiano en componeerde een aantal sonates op basis van de mogelijkheden van deze nieuwe instrumenten.

Hoe verwachtte W.A. Mozart dat zijn composities voor de piano zouden klinken? Welke expressieve praktijken gebruikte hij om karakter, stemming en betekenis over te brengen? En hoe verschilt dit van wat tegenwoordig gebruikelijk is in uitvoeringen van zijn pianomuziek? Dit zijn de vragen die pianist Keiko Shichijo onderzoekt in haar grensverleggende interpretaties van de in dit concert uitgevoerde werken

Pianiste en fortepianiste Keiko Shichijo is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij verbindt een traditionele Japanse sensitiviteit met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Dit leidt tot een unieke visie, die zich openbaart in haar gevoel voor de muziek, voor de instrumenten, en voor hun achterliggende verhaal.

Afkomstig uit Japan en wonend in Nederland sinds meer dan een decennium, is ze over de hele wereld actief als soliste en kamermuzikante.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 oktober 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 26.00
Kinderen : € 12.50 (0 t/m 18 jaar )

Toelichting: tot 18 jaar of stadjerspas € 12,50.

Waar is het?

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
9711 KC GRONINGEN
050 3120376

€ 26,00