Keizer & Koning

18 juni t/m 26 juni, Atelier Wianda Keizer a/d Sietse Veldstraweg 64 in DEN HAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Beeldend kunstenaar Wianda Keizer woont al 20 jaar in Den Ham. In juni gaat ze twee weekenden haar huis en atelier open doen voor kunstminnend publiek. Alles wat ze in huis heeft laat ze zien: een overzicht van haar beeldende werk van de afgelopen jaren. Haar werk ontstaat door te spelen met mater...

Lees meer

Beeldend kunstenaar Wianda Keizer woont al 20 jaar in Den Ham. In juni gaat ze twee weekenden haar huis en atelier open doen voor kunstminnend publiek.

Alles wat ze in huis heeft laat ze zien: een overzicht van haar beeldende werk van de afgelopen jaren. Haar werk ontstaat door te spelen met materiaal, door het zoeken naar vorm en lijn, met in het achterhoofd altijd de ultieme lijn: de horizon. Door middel van ordenen, rangschikken, herhalen en manieren van bevestigen ontstaan er abstracte beelden.
Ze gebruikt alledaagse materialen als papier en touw, soms in combinatie met ijzer of een ander sterker materiaal. Ze kan moeilijk materiaal weggooien en daarom maakt ze er beelden van. Het is een voorrecht om van iets waardeloos iets waardevols te maken; iets dat de naam ‘kunst’ mag dragen. Voor haar beelden buiten speelt ze met lijnen en vlakken van cortenstaal, net zo lang tot het beeld zijn uiteindelijke vorm gevonden heeft.

Als gast kunstenaar heeft ze Inez Koning (geboren in Leens) uitgenodigd. Haar werk hangt bij Wianda in huis aan de muren. Het werk is vrijwel altijd gebaseerd op de directe waarneming, vooral van de nabije omgeving. Meestal legt ze haar indrukken eerst fotografisch vast. Die foto’s gebruikt ze als uitgangspunt voor haar grafische werk, dat vooral uit zeefdrukken bestaat. Ze selecteert elementen eruit, deformeert die, maakt nieuwe uitsneden en hanteert een eigenzinnig kleurgebruik, waardoor het oorspronkelijke beeld een geheel eigen karakter krijgt. Vaak leidt dat tot een vorm van abstractie, maar de realiteit blijft altijd in meer of mindere mate aanwezig.

Haar zeefdrukken bestaan uit meerdere drukgangen, die uiterst zorgvuldig op elkaar worden afgestemd en daardoor de grenzen van de techniek verkennen. Door de gedetailleerde en zorgvuldige uitvoering heeft het werk een gevoelig, poëtisch karakter, met een heel eigen handschrift. Haar ambachtelijke, arbeidsintensieve werkwijze gedijt het best bij kleine, handzame formaten.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: de kunstwerken zijn te koop.

Waar is het?

Atelier Wianda Keizer a/d Sietse Veldstraweg 64
Sietse Veldstraweg 64
9833 PB DEN HAM
0615313014