Keramiek in de Tuin

18 juni t/m 26 juni, Kwekerij Jacobs in VRIESCHELOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

“Keramiek in de Tuin” is een nieuwe activiteit waarmee we voortaan aan het eind van juni zelf een kunstevenement organiseren. Vanwege onze grote tuin met kwekerij gaan we het ook combineren met onze Vaste Plantendagen die daarmee als een apart evenement komt te vervallen. Niet alleen veel aandacht...

Lees meer

“Keramiek in de Tuin” is een nieuwe activiteit waarmee we voortaan aan het eind van juni zelf een kunstevenement organiseren.

Vanwege onze grote tuin met kwekerij gaan we het ook combineren met onze Vaste Plantendagen die daarmee als een apart evenement komt te vervallen. Niet alleen veel aandacht dus voor onze robuuste vaste planten die in deze periode royaal op voorraad zijn maar ook veel aandacht voor raku gestookte keramiek in onze open tuin. Beide vormen ze een geweldig mooie combinatie!

Tijdens de "Keramiek in de Tuin" dagen is er in onze open tuin een doorlopende expositie van Raku gestookte keramiek. Er is werk te zien van keramiste Anneke Gebert uit Ommelanderwijk aangevuld met diverse werkstukken van haar cursisten waarbij de verschillende voorkeuren van de exposanten zich weerspiegelen in het veelzijdig getoonde keramiek.

Er zijn Raku gestookte vazen, bollen, zaaddozen, kabouters, maskers, heksen, bloemen, dekselpotten, muurmannetjes, luizenhoedjes, zangkoortjes maar ook abstracte werkstukken. Er zijn vooral ook veel beesten te zien zoals kikkers, muizen, zeehondjes, schapen, egels, varkens, poezen, konijnen, salamanders en diverse vogels zoals pinguïns, kipjes, duiven en uilen. Speciaal voor de tuin zijn er de zeer onschadelijke gebakken en Raku gestookte slakken.

“Keramiek in de Tuin” duurt in totaal 7 dagen en wel op zaterdag 18, zondag 19, woensdag 22, donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Alle dagen zijn we steeds open van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de beide zondagen 19 en 26 juni zijn er overdag doorlopende demonstraties Raku stoken die wederom worden verzorgd door Anneke en Frans Gebert. Dit Raku stoken van keramiek is een oude Japanse techniek waarbij een zwart netvormig scheurtjespatroon in de glazuur ontstaat, het zogenaamde craquelé. Een reeds gebakken werkstuk wordt eerst geglazuurd waarna het snel tot ca. 1000 °C wordt verhit. Als het werkstuk uit de oven wordt gehaald, craqueleert door de plotse afkoeling het glazuur. Vervolgens wordt het nog zeer hete werkstuk in een zaagselton gelegd waarbij het zaagsel spontaan ontbrandt. De rook die daarbij ontstaat trekt in de craqueléscheurtjes en kleurt deze zwart. Het raku stoken vindt buiten plaats. Bij slechte weersomstandigheden plaatsten we een groot regenscherm zodat het gewoon door kan gaan.

Hopelijk kunnen we u binnenkort in onze tuin en kwekerij begroeten om het één en ander te komen bewonderen. Tegen een kleine vergoeding staan koffie of thee met appeltaart weer voor u klaar en zoals altijd en dus ook tijdens dit nieuwe evenement is het bij ons vrij entree!

Dori en Henk Jacobs

Lees minder

Links

Data en tijden

za 18 juni 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kwekerij Jacobs
Vijfde Dalweg 4
9699 TS VRIESCHELOO
0597 541543
www.kwekerijjacobs.nl
info@kwekerijjacobs.nl