Keramiekmarkt

26 mei, Brink in DWINGELOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zo'n 90 zorgvuldig geselecteerde keramisten uit binnen- en buitenland tonen op donderdag 26 mei 2022, Hemelvaartsdag, van 10.00 – 17.00 uur, zo mooi mogelijk hun werk op de 29ste Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo. Elke marktkraam op de grote brink wordt omgetoverd tot een kleine expositieloc...

Lees meer

Zo'n 90 zorgvuldig geselecteerde keramisten uit binnen- en buitenland tonen op donderdag 26 mei 2022, Hemelvaartsdag, van 10.00 – 17.00 uur, zo mooi mogelijk hun werk op de 29ste Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo.

Elke marktkraam op de grote brink wordt omgetoverd tot een kleine expositielocatie. De organisatie van dit grootse evenementen is in handen van bestuur en werkgroep van de Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo.

Anders dan bij exposities-op-locatie is hier de keramist zelf aanwezig en kan er met de kunstenaar over vormen, kleuren en details van zijn of haar werk worden gepraat. Bovendien is het werk direct aan te schaffen en mee te nemen. Door de grote diversiteit van het aanbod zal men zeker slagen om juist dát kunstwerk te vinden waarnaar men op zoek is. De bezoeker wordt verder getrakteerd op onder andere een demonstratie Raku-stoken, groot draaiwerk en mozaiekwerk. Tijdens de markt beoordeelt een deskundige jury het werk van de deelnemende keramisten. Dit leidt tot de toekenning van twee prijzen: de Keramiekprijs Noord Nederland, beschikbaar gesteld door Wiechers Wonen en de Draaiprijs voor de beste draaiprestatie, beschikbaar gesteld door VEKA, een bedrijf in keramische grondstoffen en de Stichting zelf. Deze prijzen worden om 15.00 uur uitgereikt.

Om de sfeer te verhogen is er gedurende de gehele dag livemuziek van de band Allan Wrench and Nuts en zanger/gitarist Edgar Smit. De entree voor dit uitgebreide evenement bedraagt € 4,00 p.p., kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Iedere betalende bezoeker dingt, na invulling en inlevering van een kaart met naam en adresgegevens, mee naar een prachtige prijs gemaakt door een van de deelnemende keramisten. Deze drie prijswinnaars worden rond 16.00 uur bekend gemaakt. Parkeren is mogelijk op de 'Lang-Parkeren'- plaatsen op de Brug-es en de Brinkweg.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 26 mei 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Waar is het?

Brink
Brink
7991 CJ DWINGELOO

€ 4,00