Keramiekworkshop

11 juni t/m 12 juni, Uitvaartverzorging Friesland in DRACHTSTERCOMPAGNIE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het weekend van 11 en 12 juni komt kunstenaar Scott Stockdale uit de Verenigde Staten over naar Friesland voor een weekendworkshop alternatieve stooktechnieken. Bij deze technieken zorgen organische en chemische stoffen voor verrassende kleureffecten en tekeningen op het werk. Er komt dus geen gl...

Lees meer

In het weekend van 11 en 12 juni komt kunstenaar Scott Stockdale uit de Verenigde Staten over naar Friesland voor een weekendworkshop alternatieve stooktechnieken. Bij deze technieken zorgen organische en chemische stoffen voor verrassende kleureffecten en tekeningen op het werk. Er komt dus geen glazuur aan te pas. Aarde, water en vuur zijn integrale onderdelen van iedere creatie en elk werk is uniek.

De workshop is bedoeld voor (hobby)keramisten die ofwel zelf al met deze technieken experimenteren of deze graag een keer willen uitproberen om zo hun repertoire uit te breiden. Deelnemers brengen hun eigen werk mee naar de workshop. Bij aanmelding krijgen ze uitleg over de grootte van de mee te brengen werken en een video-instructie over hoe ze de stukken kunnen bewerken als voorbereiding op de workshop. Aanmelden kan via deze link: https://www.scottstockdaleraku.com/

Kunstenaar Scott Stockdale is in de Verenigde Staten bekend om zijn sculpturen en aardewerk met diepe, fascinerende kleuren en wonderlijke tekeningen. Hij heeft onder andere een Master’s Degree of Fine Arts van de Universiteit van North Carolina, had een eigen galerie en heeft vele exposities gehad aan de Amerikanse oostkust.

Op sociale media wordt hem vaak gevraagd hoe hij tot zijn resultaten komt. Dat deelt hij zonder enige reserve. “Ik heb alle fouten die je kunt maken al gemaakt en ik help anderen graag om die te voorkomen en de resultaten te verkrijgen die ze graag willen,” aldus Stockdale.

Hij werkt fulltime als kunstenaar en geeft lessen en workshops in een verscheidenheid aan technieken waarin hij zich door de jaren heen heeft bekwaamd. Zijn workshops trekken in eigen land veel deelnemers en dit is zijn eerste in het buitenland. Voor de deelnemers een unieke kans om met deze kunstenaar te werken.

Op speciaal verzoek is het laatste deel van het weekend openbaar. Belangstellenden zijn op zondag vanaf 16 uur welkom om de resultaten van de deelnemers te bewonderen. Stockdales eigen werk is te vinden op zijn website en via Facebook en Instagram. De workshop vindt plaats in de Stiltetuin in Drachtstercompagnie.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 11 juni 2022 : 10:00 - 17:00
zo 12 juni 2022 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 270.49 € 270.49

Voorverkoop: https://www.scottstockdaleraku.com/.

Waar is het?

Uitvaartverzorging Friesland
Goudberch 5
9222 LL DRACHTSTERCOMPAGNIE
0647927967
www uitvaartverzorgingfriesland.nl
info@uitvaartverzorgingfriesland.nl

€ 270,49