Kerkenpad Oost-Groningen

3 juli, Diverse locaties in OOST-GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bezoek 3 juli kerken in diverse bouwstijlen in Oost-Groningen en ervaar de verstilde sfeer binnen de kerkmuren! Kerken zijn bijzondere gebouwen. Het zijn plekken waar mensen samenkomen om te bidden, te rouwen, het leven te vieren. Om in contact te komen met het hogere of om gewoon tot rust te komen...

Lees meer

Bezoek 3 juli kerken in diverse bouwstijlen in Oost-Groningen en ervaar de verstilde sfeer binnen de kerkmuren!

Kerken zijn bijzondere gebouwen. Het zijn plekken waar mensen samenkomen om te bidden, te rouwen, het leven te vieren. Om in contact te komen met het hogere of om gewoon tot rust te komen. En dat vaak al eeuwenlang.

Daarnaast zijn de gebouwen vaak ook nog eens architectonische hoogstandjes. En dat geldt ook voor de kerken in Oost-Groningen, er zijn hier parels van kerken gebouwd!

Om mensen kennis te laten maken met de bijzonderheid en de schoonheid van de religieuze gebouwen, wordt het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd. Tijdens het kerkenpad openen bijna dertig deelnemers hun deuren voor het publiek. Zo kunnen mensen de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen leren kennen!

De deelnemende kerken zijn gebouwd in verschillende tijdperken, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw. Zij verschillen daardoor sterk van elkaar wat betreft architectuur en ze hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere orgels, schitterende glas-in-lood ramen, oude doopvonten en prachtige fresco’s!


In alle gebouwen zijn 3 juli vrijwilligers aanwezig die bezoekers graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk en de bijzonderheden die er te zien zijn. Als de coronamaatregelen het toelaten zullen sommige kerken bovendien extra activiteiten organiseren, zoals een rondleiding in het orgel, bespeling van het orgel en een boekenmarkt.

Plan een route of gebruik een van de fietsroutes op onze website www.kerkenpadoostgroningen.nl en kom langs! De wereld mag in de loop van de jaren sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 juli 2021 : 10:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Gerelateerde evenementen

Loader