Kerstfair in Dickensstijl

9 december, Centrum in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen en de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een winterse sfeer met zich mee. De flonkerende lichtjes en de honderden dennenbomen doen de rest. Door de figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes...

Lees meer

De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen en de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een winterse sfeer met zich mee. De flonkerende lichtjes en de honderden dennenbomen doen de rest. Door de figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn ‘A Christmas Carol’ schreef.

Naast de ca. 100 kramen met alleen kerst- en winter wonen gerelateerde koopwaar is de oude binnenstad gevuld met de juiste sfeermakers zoals kerstengelen, Dickenstafereeltjes, een grote levende kerststal, koperblazers en koren. Wie liever luistert, kan terecht in de warme Grote kerk bij de kerstkoren. Het stadhuis is aangekleed in kerstsfeer en is vanaf 15.00 uur opengesteld voor het publiek. Het zijn allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maken met nog dat hele speciale kerstgevoel.

Ook dit jaar ontvangt Dokkum de 'Kerstwensboom van Joris Linssen' (KRO/NCRV). Net zoals vele anderen werd ook het productieteam verliefd op de kerstfair van Dokkum en komen dus graag weer.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 9 december 2022 : 13:30 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Centrum

9101 ML DOKKUM