KFPS Hengstenkeuring

9 t/m 11 januari 2020, WTC Expo te Leeuwarden

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Hengstenkeuring is uitgebouwd tot een breed evenement, waarbij het niet alleen draait om het keuren van hengsten, maar ook show, educatie en amusement een grote rol spelen. Daarnaast is de Hengstenkeuring een ontmoetingsplek voor liefhebbers van Friese paarden. Elk jaar bezoeken zo'n 25.000 m...

Lees meer

De Hengstenkeuring is uitgebouwd tot een breed evenement, waarbij het niet alleen draait om het keuren van hengsten, maar ook show, educatie en amusement een grote rol spelen. Daarnaast is de Hengstenkeuring een ontmoetingsplek voor liefhebbers van Friese paarden. Elk jaar bezoeken zo'n 25.000 mensen het evenement, afkomstig uit wel 30 verschillende landen. 

Donderdag 9 januari: Hengstenselectie

De donderdag van de Hengstenkeuring in het WTC Expo te Leeuwarden staat in het teken van het keuren van de doorverwezen jonge hengsten: de tweede bezichtiging. Tijdens de komende Hengstenkeuring in januari 2020, zal er bij wijze van pilot, de beoordeling in de kooi, worden vervangen door een beoordeling aan de hand. De selectie van donderdag, zal op zaterdag aan het publiek voorgesteld worden en door de jury worden toegelicht. Donderdagavond vindt tevens in de piste de FRIESIAN PROMS 5th Edition plaats. Als jubileumcadeau krijg je bij aankoop van een ticket voor FRIESIAN PROMS dezelfde dag gratis toegang tot de Hengstenkeuring.

Vrijdag 10 januari: clinicprogramma

Op vrijdag vindt er een veelzijdig clinicprogramma plaats met thema's als fokkerij, training, verzorging, voeding en welzijn van het paard. Naast het clinicprogramma vindt de finale van de Friesian Talent Cup plaats, een competitie voor 3-jarige paarden. Tevens wordt er ook gestreden om de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie Tuigen. Vrijdagavond staat wederom in het teken van de FRIESIAN PROMS 5th Edition. Als jubileumcadeau krijg je bij aankoop van een ticket voor FRIESIAN PROMS dezelfde dag gratis toegang tot de Hengstenkeuring.

Zaterdag 11 januari: Hengstenkeuring (uitverkocht)

De zaterdag draait om de hoofdrolspelers van het weekend: de KFPS-stamboekhengsten. Er wordt deze dag in verschillende rubrieken gestreden om de deelname aan het felbegeerde kampioenschap voor de AKW Douma Trofee. De rubrieken worden afgewisseld door verschillende shows. Aan het einde van de middag wordt bekendgemaakt wie algemeen kampioen van 2020 is!

5 jaar Friesian Proms jubileumcadeau

Als jubileumcadeau krijg je bij aankoop van een ticket voor Friesian Proms dezelfde dag gratis toegang tot de Hengstenkeuring.  

Friesian Proms

Meer te weten komen over de Friesian Proms? Lees hier meer.

Vertaalsets

Er zijn vertaalsets voor de Hengstenkeuring voor donderdag, vrijdag, zaterdag en een vertaalset passe-partout beschikbaar. Als je dit wilt, stuur dan een mail naar info@vanplan.nl. Wij zorgen dat je een juiste link voor het bestellen van de vertaalset(s) krijgt. Vertaalsets zijn geen toegangsbewijs tot de Hengstenkeuring. Deze dien je apart te bestellen.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 9 januari 2020 : 9:00 - 18:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

WTC Expo
Heliconweg 52
8914 AT LEEUWARDEN
058 2941500
www.wtcexpo.nl
info@wtcexpo.nl

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader