Kielzog Kunstkabinetten: Cootje de Wijs

1 april t/m 1 oktober, Diverse locaties in PROV GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Kielzog Kunstkabinetten hebben een nieuwe locatie gekregen en zijn verspreid door de gemeente. Deze mini-musea worden elke editie ingericht met werk van een andere kunstenaar. Bekijk nu op verschillende bijzondere locaties het werk van Cootje de Wijs. Huizen zijn vrijwel altijd het thema van Coo...

Lees meer

De Kielzog Kunstkabinetten hebben een nieuwe locatie gekregen en zijn verspreid door de gemeente. Deze mini-musea worden elke editie ingericht met werk van een andere kunstenaar. Bekijk nu op verschillende bijzondere locaties het werk van Cootje de Wijs.

Huizen zijn vrijwel altijd het thema van Cootje’s werk. Ze vindt huizen niet alleen bijzonder omdat een huis een eerste levensbehoefte is, maar ook omdat er vaak verschillende generaties in hebben gewoond. Iedereen voegt iets toe en neemt iets weg. Cootje heeft oog voor deze veranderende details die huizen een eigen leven geven. Ze laat zich graag inspireren door gebouwen uit Frankrijk of Italië. 

Cootje stelde aanvankelijk voornamelijk schilderijen ten toon, maar heeft voor deze expositie meer ruimtelijke werken gemaakt. Zo zijn straks ruimtelijke werken van moestuin-huisjes, standhuisjes en een gedachten-huisje te bewonderen. 

Cootje is werkzaam geweest als docente tekenen, textiele werkvormen en techniek op verschillende middelbare scholen in Hoogezand en Groningen. 

Meer info over Cootje de wijs en haar werk vind je hier.

Locaties
De expositie is verspreid over meerdere locaties. Op elke locatie staat één beeldend werk van Cootje de Wijs.

De Heemtuin
Nieuweweg 127
9649 AD Muntendam

Ecomotion/ Hof v Kolham 
Hoofdweg 137
9615 AC Kolham

MFC Siddeburen
Oudeweg 70
9628 CG Siddeburen

Galerie de Smederij
De Vosholen 56
9611 KS Sappemeer

Kielzog/ het Huis van Cultuur en Bestuur
Gorecht Oost 157
9603 AE
Hoogezand

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis