Kijk mijn Kunstwerk

8 juni t/m 28 november, Museum Tromp's Huys in VLIELAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wat is jouw verhaal bij je favoriete kunstwerk? Deze vraag stelde Linda Noordhuis aan Vlielanders, eilanders en badgasten. Het resultaat is een unieke tentoonstelling vol ontmoetingen met verrassende kunstwerken en hun bijzondere eigenaren: van de échte dokter Deen tot de man met een koffer vol dr...

Lees meer

Wat is jouw verhaal bij je favoriete kunstwerk? Deze vraag stelde Linda Noordhuis aan Vlielanders, eilanders en badgasten.

Het resultaat is een unieke tentoonstelling vol ontmoetingen met verrassende kunstwerken en hun bijzondere eigenaren: van de échte dokter Deen tot de man met een koffer vol dromen en de zeemeermin van Ramses Shaffy. Fotograaf Klaas Huizenga maakte portretten van de geïnterviewden.

De expositie “Kijk mijn Kunstwerk” bevindt zich in Museum Tromp’s Huys, de voormalige woning van zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg (1850-1922) die ligt aan de Waddendijk. Vanuit de plek waar zij haar atelier had, startte de zoektocht naar persoonlijke geschiedenissen achter betekenisvolle kunstwerken. De bezoeker wandelt op de zolder van haar woonhuis langs de lievelingskunstwerken met het portret van hun bezitters in woord en beeld.

In vijftien portretten leer je behalve de eigenaars en hun kunstwerken, ook eilander tradities kennen zoals het opkleedfeest en de poëzievoordrachten van Opoe Nel. Ze rijdt rond in haar scootmobiel met kenteken en pseudoniem O.Poenel, vanwege haar inmiddels drie nieuwe heupen en twee nieuwe knieën. Dat alles tegen de achtergrond van Camping Stortemelk, glorieuze modder, Kikkerbult en Drumbandschuur: Vlieland te midden van de zee.

Bij de expositie Kijk mijn Kunstwerk verscheen het boek Vlielanders, eilanders en badgasten Verhalen over kunstwerken.

Lees minder

Data en tijden

dinsdag 8 juni 2021 t/m zondag 28 november 2021

zondag : 13:00-16:00
dinsdag : 14:00-17:00
woensdag : 14:00-17:00
donderdag : 14:00-17:00
vrijdag : 10:00-13:00
zaterdag : 14:00-17:00

Toelichting: schoolvakanties di t/m vr 10-13 en 14-17 u, za 14-17 u, zo 13-16 u

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Tromp's Huys
Dorpsstraat 99
8899 AD VLIELAND
0562 451600
www.trompshuys.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader