Kinderbiënnale

5 juni 2021 t/m 9 januari 2022, Groninger Museum in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Groninger Museum organiseert van woensdag 2 juni 2021 t/m zondag 9 januari 2022 als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale: een grote interactieve kunsttentoonstelling voor en door kinderen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een museale tentoonstelling ...

Lees meer

Het Groninger Museum organiseert van woensdag 2 juni 2021 t/m zondag 9 januari 2022 als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale: een grote interactieve kunsttentoonstelling voor en door kinderen.

Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een museale tentoonstelling komt kijken. De Kinderbiënnale komt tot stand in samenwerking met basisscholen, regionale partners en The National Gallery in Singapore. De deelnemende kunstenaars zijn van hoog niveau.

Met ondersteuning van de regionale partners K&C (Kunst & Cultuur Groningen), JINC (Jongeren Incorporated) en IVAK (culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum) worden uit de hele provincie Groningen kinderambassadeurs geselecteerd. De kinderen mogen in aanloop naar de tentoonstelling onder andere meewerken aan het schrijven van informatiebordjes bij de kunstwerken, meedenken met de marketing, en helpen bij het selecteren van merchandise voor de museumwinkel.

Ze kijken mee bij de technische opbouw van de tentoonstelling, bepalen samen de inrichting en leren hoe je een rondleider kunt worden. En misschien wel het allermooiste: de kinderambassadeurs gaan op atelierbezoek bij de deelnemende kunstenaars en werken (waar mogelijk) mee aan de totstandkoming van de kunstwerken.

Door deze vernieuwende educatieve aanpak probeert het Groninger Museum ervaringen mee te geven aan een jonge doelgroep en leert het museum ook van de kinderen. Een belangrijk onderdeel van de beleving en participatie als kinderambassadeur is de vastlegging hiervan op een interactief online platform. Op deze speciale website van de Kinderbiënnale delen de kinderen hun eigen gemaakte content over de biënnale aan de rest van de wereld.

Elk kunstwerk dat te zien is tijdens de Kinderbiënnale daagt uit tot interactie, participatie en creatie. Door te doen, ontdekken, maken en verwonderen worden bezoekers op een afwisselende manier geactiveerd. Dat kan bijvoorbeeld door zelf mee te ‘bouwen’ aan een continu veranderend werk, zelf bij te dragen aan een digitale presentatie of fysiek te bewegen in een installatie.

De Kinderbiënnale is ontwikkeld door de National Gallery in Singapore, waar in mei 2017 met groot succes de eerste tentoonstelling werd georganiseerd.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 9 januari 2022

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME GRONINGEN
050 3666555
www.groningermuseum.nl
info@groningermuseum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader