Kjeld: Ôfstan release show

16 oktober, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kjeld zal hun nieuwe album Ôfstan spelen en dat betekent negen tracks aan gloednieuwe black metal van de bovenste plank. Eerder dit jaar bracht Friese blackmetal-trots kjeld hun tweede volledige plaat uit: Ôfstan. En waar normaalgesproken de liveshows uit de grond schieten bij zo’n fenomenale relea...

Lees meer

Kjeld zal hun nieuwe album Ôfstan spelen en dat betekent negen tracks aan gloednieuwe black metal van de bovenste plank.

Eerder dit jaar bracht Friese blackmetal-trots kjeld hun tweede volledige plaat uit: Ôfstan. En waar normaalgesproken de liveshows uit de grond schieten bij zo’n fenomenale release is de plaat voor je gevoel toch een beetje stilzwijgend op de wereld losgelaten. Doodzonde natuurlijk. Dit album verdient een releaseshow en het liefst natuurlijk in eigen provincie. Nou, bij deze dus! En ze nemen ook nog eens een heel vet voorprogramma mee.

De mannen van Kjeld zullen Ôfstan in zijn geheel gaan spelen deze avond en dat betekent negen tracks aan gloedjenieuw en onvolprezen black metal van de bovenste plank. Strakke, ratelende drumpartijen, furieuze riffs en de felle, Friestalige vocalen van Skier en dat alles op topniveau: we kunnen er maar trots op zijn hier in het noorden. In vergelijking met voorganger Skym is er de nodige diepgang toegevoegd, ook middels atmosferische passages en flarden aan toetsen. We zijn benieuwd hoe dit live gaat uitpakken, maar op voorhand is dit natuurlijk al een legendarische show.

Het voorprogramma kent nog twee bands die de focus hebben op hun eigen klei. Het Utrechtse Grafjammer combineert oldschool black metal met punk. In zijn smerigste soort zelfs, maar waarbij de voetjes ook prima van de vloer kunnen. Knalharde blastbeats, gecombineerd met catchy meebrulrefreinen, ranzige Nederlandstalige vocalen en uptempo hosserij. Het vorig jaar verschenen album De Zoute Kwel is een bijzondere luisterervaring, ook vanwege het vermakelijke tekstuele concept met verwijzingen naar dubieuze, historische verhalen uit de krochten van de nabije samenleving. Niet voor de zachtaardige zieltjes dit bandje en live uiterst vermakelijk!

Net over de grens met Duitsland, in Oost-Friesland welteverstaan, is in 2018 een gloednieuwe band ontsproten: Friisk. Met een debuut EP getiteld ‘De Doden van ‘t Waterkant’ verwacht je Nederlandstalige teksten, maar niets is minder waar. De band schrijft hun nummers in het Duits, het ‘Plattdeutsch’ en het ‘Sater Fries’, een oeroude vertakking van de Friese taal. Onlangs is met ‘Torügg bleev blot Sand’ hun debuutplaat op de wereld losgelaten en deze slaat wat ons betreft in als een bom. Verwacht jaren ’90 Duitse blackmetal met een lichte modern atmosferische inslag en je weet waar je het qua sound ongeveer moet zoeken. Gaat dit luisteren en zorg ervoor dat je dit op 16 oktober niet mist!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 16 oktober 2021 : vanaf 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 10.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader