Klapstoelkabaret

10 augustus t/m 13 augustus, Strandhotel Formerum in TERSCHELLING FORMERUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Comedy bijwonen op het strand met je tenen in het zand – deze zomer kan het weer. Van woensdag 10 augustus tot en met zaterdag 13 augustus 2022 strijkt pop-up openluchtpodium Klapstoelkabaret neer op het strand van Terschelling. Aan zee bij Strandhotel Terschelling in Formerum zijn elke avond op e...

Lees meer

Comedy bijwonen op het strand met je tenen in het zand – deze zomer kan het weer. Van woensdag 10 augustus tot en met zaterdag 13 augustus 2022 strijkt pop-up openluchtpodium Klapstoelkabaret neer op het strand van Terschelling.

Aan zee bij Strandhotel Terschelling in Formerum zijn elke avond op een buitenpodium optredens van telkens twee artiesten uit de Klapstoel-selectie te zien, die bestaat uit cabaretiers die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Zo treden bij Formerum op woensdag en donderdag Thijs van de Meeberg en Lonneke Dort op. Op vrijdag en zaterdag zijn Anne Neuteboom en Musa te zien.

Het is de derde keer dat Klapstoelkabaret – een initiatief opgericht tijdens coronatijd door Korthals Stuurman Theaterbureau – er met cabaret, spoken word, stand-up comedy en muziek op uit trekt. Het idee voor Klapstoelkabaret is in de lente van 2020, tijdens de eerste lockdown, ontstaan. Door middel van een mobiel podium konden cabaretiers en kleinkunstenaars in de buitenlucht blijven optreden toen de theaters gesloten waren. Het publiek nam zelf een klapstoel mee.

Het concept werd zo omarmd dat Klapstoelkabaret deze zomer terugkeert. Het mobiele podium maakt het mogelijk om cabaret naar unieke locaties te brengen. Gedeeltelijk gebeurt dit in samenwerking met theaters, maar ook plekken waar normaliter nooit theater te zien is, zijn in de speellijst opgenomen. “We brengen het festivalgevoel naar het publiek toe”, aldus Hanneke Braam, creatief producent bij Korthals Stuurman Theaterbureau. “En introduceren zo talentvolle cabaretiers aan een nieuw publiek.”

Terschelling is een van de bijzondere plekken waar het buitenpodium voor cabaret en kleinkunst deze zomer naartoe trekt. Klapstoelkabaret reist van juni tot en met september door heel Nederland. Ook Kiki Schippers, Pieter Verelst, Vlamousse, Luan Buleshkaj, Bovenste Knoopje Open en Ramon Chatrer zullen deze zomer bij Klapstoelkabaret te zien zijn. Kijk op www.klapstoelkabaret.nl voor de speeldata en tickets.

Met Anne Neuteboom, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Vlamousse, Musa, Luan Buleshkaj, Ramon Chatrer, Pieter Verelst, Lonneke Dort en Bovenste Knoopje Open.

Speeldata 8 juni t/m 18 september 2022 op verschillende plekken

Producent Korthals Stuurman Theaterbureau

Meer informatie www.klapstoelkabaret.nl

Lees minder

Links

Waar is het?

Strandhotel Formerum
Formerum 13B
8894 KA TERSCHELLING FORMERUM
0562 448629
http://www.strandhotelformerum.nl
info@strandhotelformerum.nl