Kleintje Kunst

2 september t/m 30 oktober, Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kleintje Kunst in Huis ter Heide. Galerie Huis ter Heide is er wederom in geslaagd om een boeiende en gevarieerde expositie neer te zetten die te zien is van 2 september t/m 30 oktober. Iedereen is op zondag 4 september om 14.00 uur van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje d...

Lees meer

Kleintje Kunst in Huis ter Heide.

Galerie Huis ter Heide is er wederom in geslaagd om een boeiende en gevarieerde expositie neer te zetten die te zien is van 2 september t/m 30 oktober. Iedereen is op zondag 4 september om 14.00 uur van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe tentoonstelling feestelijk in te luiden.

Daarnaast presenteert het collectief Kleintje Kunst. Een uniek kunstwerk speciaal voor u gemaakt, wij noemen het ook wel een cadeautjes van geluk!

Tijdens deze tentoonstelling is zoals gebruikelijk het werk te zien van de vaste leden van het collectief. Vanaf dit najaar wordt het vaste team versterkt met een tweetal nieuwe leden: Sikko Mulder en Gilda Wilpstra Gouhari allebei uit Assen.
Deze 2 maanden exposeren er 6 gastkunstenaars die uit alle delen van Nederland komen; Femke Wolthuis, Marieke de Jong, Tineke Szarzynski, Ellen Kuijl, Anne Sey en Ineke Otte.

Femke Wolthuis
Femke schildert persoonlijke interpretaties van een hedendaagse context waarbij de geest de vrijheid krijgt. Ze raakte al in haar studietijd gefascineerd door flamenco.
Zelf beoefende ze deze dans enige tijd. Toen ze recent enkele maanden in en nabij de Zuid-Spaanse steden verbleef om musici te ontmoeten en gezamenlijk muziek te maken, had ze alle gelegenheid om de gepassioneerde dans dieper te bestuderen. Femke's schilderstijl kenmerkt zich door een positieve, kleurrijke, impressionistische stijl. Met gedurfde streken hanteert ze penseel en spalter, waardoor haar werk spontaniteit, plezier en kracht uitstraalt. Femke spant zelf haar doeken op en maakt gebruik van het ongepolijste van het ruwe katoen. Ze schildert haar schilderijen in de bossen van Norg. Haar schilderij ‘Mulisch' hangt in Den Haag.

Marieke de Jong
Marieke is geboren in Leeuwarden. De vrijheid, ruimte en onbevangenheid van haar jeugd zie je terug in haar werk. Marieke pakt de beweging, de illusie dat alles kan. Deze autodidact zoekt het materiaal waarmee haar handen dat kunnen uitbeelden wat in haar hoofd vorm heeft gekregen. Daar waar subtiliteit nodig is past een uitvoering in brons, kracht en licht vragen om epoxy. Door het figuratieve, persoonlijke en uitbundige karakter van de bronzen beelden lenen ze zich goed om belangrijke momenten in het leven te symboliseren. De epoxy beelden geven huis of tuin een uniek karakter. Haar beelden kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. In Bussum op het Veerplein staat ‘True Colors’. Op 22 okt wordt er een beeld van Marieke onthuld in Terherne (Fr.) Marieke werkt ook in opdracht.

Tineke Szarzynski
Tineke heeft haar beeldhouwopleiding in Koudum gevolgd. Ze heeft geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal, daarnaast van beeldhouwen tot objecten maken en schilderen. Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde dit tot een situatie waarin ze zich laat leiden door de materialen in de vorm zoals Tineke ze tegenkomt. De serie die Tineke nu in Galerie Huis ter Heide exposeert bestaat uit o.a. houten beelden. Door bewerkingen op gevonden hout, maar ook toevoegingen van glas en ijzer is Tineke tot prachtige beelden gekomen, die allen een emotie weergeven.

Ellen Kuijl
Ellen is sinds 2003 bezig met glas, na lang gewerkt te hebben met klei en steen. Na haar opleiding Crejat en diverse studies kwam Ellen uiteindelijk terecht bij glas in combinatie met metaal. Zij maakt veel eigen werk, wat te zien is in haar atelier ”Akwaaba” een oude smederij te Zandvoort. Waar de aardse uitstraling van het metaal met de kleurige glaselementen goed tot hun recht komen. Daarnaast werkt ze ook in opdracht en geeft workshops. Ellen gebruikt de techniek glasfusing, het smelten van glas. Haar materialen, metaal en glas, verenigen het principe van vorming door verhitting. In het glas vertaalt zij vaak tribale motieven en geometrische basisvormen.

Ineke Otte
Ineke is een Nederlands veelzijdig ontwerper/kunstenaar die sieraden, sjaals, shirts, lampen, tafels, beelden en designproducten maakt. Haar ontwerpen zijn uniek, dynamisch, spannend, kleurrijk en met humor. Als inspiratiebron hanteert Ineke de schitterende natuur met oneindig veel kleuren. Hiervan maakt ze bijzondere collecties draagbare sieraden die ze op veel plekken over de hele wereld presenteert. Haar sieraden worden dan ook over de hele wereld gekocht en gedragen. Ook Koningin Maxima van Nederland en beroemd fashion icoon Iris Apfel, 100 jaar (USA) behoren tot haar klanten. Voor de sieraden heeft Ineke diverse prijzen gewonnen in binnen en buitenland. Zelfs het beroemde MOMA Museum in San Francisco heeft de mossel sieraden in hun collectie.

Anne Sey
Anne maakt keramiek op de pottenbakkersschijf. Voor haar is minder meer. Schoonheid zoals zij die aanvoelt is van tijdloze eenvoud, met warme en eerlijke esthetiek. Haar liefde voor alles wat Japans is (zij is afgestudeerde Japankundige, en heeft werkervaringen opgedaan in een pottenbakkerij in Japan), beïnvloedt de vormen en oppervlaktes van haar keramiek. Zoals de moderne ingetogenheid van het design met subtiele verschillen in kleur en textuur en soms die ene welbewuste imperfectie. Stukken die aangeraakt willen worden om de schoonheid te kunnen ervaren van de kleine dingen in het leven.

De galerie is gratis en rolstoel toegankelijk er zijn tevens ruime parkeerplaatsen.
Galerie Huis ter Heide, Norgervaart10a, 9336TE, open op vrijdag-zaterdagzondagmiddag van 13.00-14.00 uur. www.galeriehuisterheide.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 1 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
zo 2 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
vr 7 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
za 8 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
zo 9 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
vr 14 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
za 15 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
zo 16 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
vr 21 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
za 22 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
zo 23 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
vr 28 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
za 29 oktober 2022 : 13:00 - 17:00
zo 30 oktober 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: de galerie is gratis toegankelijk en heeft ruime gratis parkeermogelijkheden.

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl